Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Intervija ar Investoru kluba izpilddirektoru Kasparu Peisenieku

Venēcijā norisinās slavenais karnevāls

FOTO un VIDEO: Venēcijā pilnā sparā rit slavenais karnevāls

Venēcijā pilnā sparā rit slavenais un vēsturiskais karnevāls. Tas parasti ilgst desmit dienas un pamazām tuvojas noslēgumam. Beidzamajām dienām dots īpašs nosaukums – resnā nedēļa.

Ierasti šajā periodā notiek visgrandiozākie pasākumi un lielākās balles, taču daudzi vietējie un tūristi arī šajās dienās ģērbjas tradicionālajās maskās.

Šogad karnevāls veltīts slavenā viduslaiku itāļu ceļotāja Marko Polo piemiņai, tādēļ ielās un laukumos redzami daudzi tieši tā laika stilā ģērbti karnevāla dalībnieki. Arī pasākumi veltīti ceļotāja piemiņai un viņa braucienu popularizēšanai.

"Mēs mēģinām iejusties mazliet pagātnē. Iedomāties to, kāda Venēcija varēja izskatīties vairākus gadsimtus atpakaļ. Cilvēki mūs aptur uz ielām, lai aprunātos. Tas ir mazliet dīvaini, ikdienā tā nenotiek," teic kāds Venēcijas iedzīvotājs.

"Mēs piedalāmies karnevālā, jo esam no Venēcijas. Esam te atnākuši, lai būtu kā papildinājums karnevālā. Gluži vienkārši vēlamies dot savu ieguldījumu savai pilsētai, kas ir tik ļoti unikāla visā pasaulē," pauž karnevāla dalībnieki.

Pasākumi turpināsies līdz nākamajai otrdienai, kad ierasti karnevāls noslēdzas. Taču grandiozākie pasākumi gaidāmi šajā nedēļas nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti