Rīta Panorāma

Intervija ar Tomu Brici

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilonu Spuri

Intervija ar Miku Dukuru

«Supernovas» finālists Miks Dukurs: Finālā būs mīlestība un vienkāršība

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursā "Supernova" šogad piedalās deviņi dalībnieki, starp viņiem arī Miks Dukurs ar dziesmu "I’m Falling For You" – zvērestu mūžīgai mīlestībai.

Miks Dukurs konkursa "Supernova" skatītājiem ir labi zināms dalībnieks, no iepriekšējām dalības reizēm Dukurs ir iemantojis tēlu – "čalis ar ģitāru", kuru turpina arī savā ikdienas muzikālajā darbībā. Savu iedvesmu gūstot ģimenē, Dukurs 2019. gadā uzstājies dažādos ar Latvijas simtgadi saistītos pasākumos, kā arī mūziķis izdevis savu dziesmu albumu "You and I", kurā iekļauta arī aktuālā dziesma "I’m Falling For You", ar kuru mūziķis startē "Supernovā 2020".

Jautāts par dziesmas vēstījumu, Miks Dukurs stāsta: "I’m falling for you till the end.." – tas izskan kā laulību zvērests – līdz nāve mūs šķirs, un stāsta par mīlestību, kas nekad nebeidzas, par sajūtām, kas sniedzas tālu ārpus šīs pasaules robežām. Sajūtām, kuras piedzīvojis ikviens, kurš kaut reizi dzīvē ir bijis iemīlējies un joprojām mīl.

Ņemot vērā, ka Miks pamatā uzstājas kāzu ceremonijās, tad, šķiet, šī varētu būt 2020. gada altāra dziesma, kas savienos ne vienu vien ģimeni svētās laulības saitēs.

"Cerams, arī jūs joprojām ticat, ka mīlestība izglābs pasauli!"

Mik, kāda, tavuprāt, ir mūsdienu popmūzika? Ņemot vērā to, ka dzīvojam tik ļoti eklektiskā laikā.

Mūsdienas ir tik ļoti piesātinātas ar iespējām, un tas arī atspoguļojas šī brīža popmūzikā. Tā ir tik raiba – visbiežāk konkrētu žanru, kādā ir dziesma, nav iespējams nosaukt. Nav pat skaidri nosakāms, vai to, ko šobrīd saucam par popmūziku, tā arī var dēvēt? Mūsdienu populārajā mūzikā dzirdam tik daudz stilu piejaukumus! Agrāk tas viss bija daudz konkrētāk – pops bija pops, roks bija roks un tā tālāk. Bet man patīk mūsdienu popmūzika!

Tā sniedz iespēju tādiem kā es, kas mūziku neizprot no teorētiskās puses, nodot savu vīziju klausītājiem, pašam ne vien rakstot, bet arī producējot sevis radīto mūziku.

Skatoties uz "Supernova" finālu, kādas uz kopējā fona ir tavas lielākās kvalitātes?

Mīlestība un vienkāršība. Ņemot vērā budžetu, lielajā finālā, manuprāt, ar neko citu nepārsteigsim.

Kura būtu tā dziesma, kuru tu vari nodziedāt un arī dziedi trijos naktī?

"Aijā žūžū lāča bērni" un "Shallow" ir tās divas dziesmas, kuras šobrīd dziedu savai mazajai meitiņai, kura visbiežāk tieši šajā laikā ir nomodā!

Kas ir tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma?

Salvadors Sobrāls ar "Amar Pelos Dois", bet arī mūsu pašu "pirāti" atstājuši paliekošu ainu manā prātā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti