Dziesmu svētkos folkloras kopas dalīsies kāzu dziesmās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

7.jūlijā Dziesmu svētkos ir folkloras diena, un Vērmanes dārzā 100 folkloras kopas dalīsies kāzu dziesmu pūrā ar skatītājiem un klausītājiem,  bet Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks īstas latgaļu kāzas.

Vērmanes dārzā notiks folkloras diena “Novadu sasaukšanās”, kurā piedalīsies gandrīz 100 Latvijas un ārvalstu latviešu folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi. Uz divām skatuvēm – lielās un mazās – kurzemnieki dižosies ar košajām tautas tērpu krāsām, skanīgajām balsīm un sklandu raušiem, zemgalieši – ar rozītēm brunču rakstos, sarežģītajiem kadriļu rakstiem un pamatīgajiem maizes klaipiem, vidzemnieki – ar strīpainajiem brunčiem, sparīgo dejas soli un siera rituļiem, bet latgalieši – ar sievu spēcīgajām balsīm, aizrautīgo muzicētprieku un pašdarināto alu, informēja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Uzveduma mākslinieciskā vadītāja ir Dina Liepa – pati viņa ir gan folkloras kopas “Kokles” vadītāja, gan ilggadīga folkloras kopas “Laiksne” dalībniece un spēlē kokli.

Liepa uzskata – folklora ir kā Dziesmu svētku pelēkais kardināls, jo tā ir klātesoša visos pasākumos.

Dina Liepa stāsta par folkloras dienu Dziesmu svētkos
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Jūnijā noslēdzās arī folkloras festivāls “Baltica”, kurā visos pasākumos dominēja Līgo un ziedēšanas tēma. Dziesmu svētkos folkloras kopas akcentē kāzu tēmu, un arī Brīvdabas muzejā folkloristi pieskandinās Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales sētas, kur pulksten 15.00 notiks īstas latgaļu kāzas ar senseno tradīciju ievērošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti