Dižkoncertā pūtēji dimdinās Esplanādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau ceturto reizi Dziesmu svētku programmas svarīga daļa ir pūtēju orķestru dižkoncerts, kas notiks šodien Esplanādē un ilgs piecarpus stundu garumā - no pulksten pieciem pēcpusdienā līdz pusvienpadsimtiem vakarā.

Koncerta programmā iekļauta tikai latviešu komponistu oriģinālmūzika, aranžējumi un tautas dziesmu apdares. Muzicēs Latvijas novadu apvienotie pūtēju orķestri, bet noslēguma daļā – dižorķestris ar 500 pūtēju orķestru dalībniekiem.

Jānis Puriņš
00:00 / 00:40
Lejuplādēt
''Koncerta būtība ir dāvināt klausītājiem bez maksas dižo koncertu. Mēs spēlējam tikai latviešu mūziku. No 2002./2003.gada ir daudz skaņdarbu radušies, un mēs varam šīs stundas  nosegt - ir daudz gan oriģinākmūzikas, gan dažādi aranžējumi, pārlikumi. Pēteris Butāns uzrakstijis ļoti labu mūziku pēdējos gados, Juris Karlsons, Andris Vecumnieks, Ilona Rupaine, Alvils Altmanis daudz un ražīgi raksta dažādu mūziku. Mums ir pieci novadi, katrs spēlē 8-9 skaņdarbus, kopā ap 50 - tas ir ļoti, ļoti daudz,'' par repertuāru gandarīts koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš.

Dižkoncerta virsdiriģenti: Raitis Ašmanis, Guntis Kumačevs, Artūrs Maculēvičs, Jānis Puriņš, Egons Salmanis, Pēteris Vilks,

Mākslinieciskais vadītājs – Jānis Puriņš
Režisors – Juris Jonelis.

Koncertu iespējams skatīties tiešraidē REPLAY.LV un VISIEMLTV.LV, kā arī plkst. 21.10 LTV1. Tiešraidi varēs klausīties Latvijas Radio 3.

Vēl svētku ietvaros Vērmanes dārzā šodien visas dienas garumā notiks kapelu maratons, Dailes teātrī varēs skatīties Latvijas amatierteātru izrādes, kā arī bērnu vokālo ansambļu uzvedumu „Vilkam tāda dvēselīt’”, bet Rīgas Domā plkst.22 izskanēs kokļu mūzikas nakts koncerts „Skaņu raksti”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti