Panorāma

Kazahstāna – diplomātiski delikātā pozīcijā

Panorāma

Panorāma

Dziesmu svētkos bērnu ratiņiem jāpaliek ārpusē

Dziesmu un deju svētku lielo koncertu sēdvietu zonā bērnu ratiņiem nebūs vietas

Sociālajā telpā jūtams sašutums par paziņojumu, ka Dziesmu un deju svētku lielo koncertu sēdvietu zonās ar bērnu ratiņiem tikt nevarēs. Sašutumu papildina fakts, ka tas ir pēdējā mirkļa paziņojums.  

Dziesmu un deju svētku nedēļa jau klāt, biļetes nopirktas, taču daudziem kā pārsteigums nāca ziņa, ka Dziesmu un deju svētku lielajos koncertos nevarēs ienākt ar bērnu ratiņiem.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

"Vecāki mums par šo ir ziņojuši, ka nav skaidrs un tas ir tiešām apgrūtinoši, bet galvenais ir, lai savlaicīgi un plaši vecāki tiktu informēti par to, lai nav tā, ka ierodas ar mazu bērnu, ratiņus liek atstāt novietnē, un tu neesi sagatavojies tam, ka būs vēlās vakara stundās bērns jātur rokās," norādīja vecāku organizācijas "Mammām un tētiem" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Šāds lēmums pieņemts galvenokārt drošības apsvērumu labad, skaidro Dziesmu un deju svētku operatīvās vadības grupas vadītājs Artis Velšs.

"Tas ir saistīts ar šo ļoti lielo cilvēku masu, ar evakuācijas ceļiem, kuriem noteikti jābūt brīviem, piemēram, skatītāji Mežaparka lielajā estrādē varētu ļoti ātri pamest nepieciešamības gadījumā skatītāju zonu, vai Daugavas stadiona tribīnes varētu ātri evakuēties, jāņem vērā arī fakts, ka Mežaparka estrādē šajās ejās zināmos uzvedumos atradīsies un pārvietosies arī dejotāji," skaidroja Velšs.

Ratiņu iebraukšanas ierobežojums attieksies uz koncertiem Mežaparka lielajā estrādē un Daugavas stadionā.

Ierodoties ratiņi būs jāatstāj tiem paredzētā vietā. Tā tiks apsargāta un būs pieejama pasākuma laikā.

Sabiedriskā aktīviste Maija Krastiņa saka, ka ierobežojums zināmā mērā izslēdz ģimenes ar maziem bērniem no šo pasākumu apmeklēšanas.

Ir grūti noturēt bērnu rokās tik ilgu laiku, bet atstāt bērnu aukles vai kāda cita uzraudzībā prasa citus resursus no vecākiem.

"Ir dažādi cilvēki ratiņos – vai tie būtu ratiņkrēslos vai bērnu ratiņos, par to būtu jādomā laikus, kurās vietās to varētu darīt, saprotu, ka stadionā tas varētu būt grūtāk, bet visā pasaulē ir vecāki ar jauniem bērniem, cilvēki ratiņos, par to vienkārši jādomā laikus," norādīja Krastiņa.

Apmeklējot koncertus, vēl jāņem arī vērā, ka šķidrumus ienest nedrīkstēs, taču var ņemt līdzi tukšas pudeles – tās pasākumos varēs uzpildīt ar ūdeni.   

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti