Dziesmu svētkus ieskandinās arī slimnīcās un sociālās aprūpes centros Rīgā un reģionos

No 20. jūnija Rīgas un reģionu slimnīcās un sociālās aprūpes centros XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieki ar koncertiem ieskandinās tuvojošos svētkus, sniedzot iespēju slimnīcu pacientiem un mediķiem ielūkoties gaidāmajos notikumos, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvji.

Otrdien, 20. jūnijā, pulksten 14.00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā dejos deju grupa "Rīdze", muzicēs bērnu vokālā grupa "Dzeguzīte", Ķekavas Mūzikas skolas koklētāju ansamblis "Konsonance", Rīgas Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis "Vīzija" un Zemessardzes pūtēju orķestra ansamblis.

Trešdien, 21. jūnijā, pulksten 11.30 rehabilitācijas centrā "Līgatne" Senioru mājā dziedās Līgatnes kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis "Mantojums". 27. jūnijā pulksten 15.00  pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas konsultatīvās poliklīnikas Juglas ielā muzicēs jauniešu koris "Balsis" un Augusta Dombrovska Mūzikas skolas koklētāju ansamblis.

28. jūnijā pulksten 15.30 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pacientiem un mediķiem muzicēs Rīgas Latviešu biedrības jauktais koris "Erelbe" un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sieviešu koris "Stradiņi", Zemessardzes pūtēju orķestra ansamblis, piedaloties arī kultūras centra "Iļģuciems" deju ansamblim  "Latve".

29. jūnijā pulksten 17.30 sociālās aprūpes centrā "Zemgale" dziedās Jelgavas novada Jaunsvirlaukas un Salgales pagastu jauktais koris "Svīri", bet 30. jūnijā pulksten 18.30 valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiālē "Ezerkrasti" muzicēs Ādažu novada kultūras centra amatierkolektīvi – jauktais koris "Jumis" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sānsolītis".

"Esam ļoti pateicīgi svētku dalībniekiem par iespēju dejot, dziedāt un muzicēt gan slimnīcās, gan sociālās aprūpes centros. Ir tik svarīgi kopā būt, kopā just, dāvāt prieku un dziesmusvētku garu tiem cilvēkiem, kas ārstējas vai dzīvo sociālās aprūpes centros. Svētkos piedalīsies vairāk nekā 40 000 dalībnieku, prognozējam, ka tos apmeklēs aptuveni pusmiljons skatītāju un daudzi tūkstoši vēros ekrānos, tomēr klātbūtnes enerģija ir neatkārtojama," sacīja Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas  Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti