Panorāma

Kā notiek NATO integrētā pretgaisa aizsardzība?

Panorāma

Panorāma

Labākie deju kolektīvi sadejo Ķīpsalā

Labākie deju kolektīvi sadejo Ķīpsalā

Labākie Latvijas deju kolektīviem sestdien, 17. jūnijā, sabraukuši Ķīpsalā, lai konkursa kārtībā noskaidrotu labāko no labākajiem. Savā ziņā – tā ir sacensībā, bet vairāk gan – prieks, emocijas un līdzi jušana.

Dziesmu un deju svētku deju kolektīvu konkursa finālā piedalās 25 kolektīvi, kas divās grupās – vidējās paaudzes un jauniešu konkurencē – sacenšas par lielo balvu un naudas prēmiju. Taču sacensība ir tikai iemesls izbaudīt kopā būšanu un izdejot prieku.

"Ir pasaka šeit būt un dejot, jo tāda iespēja ir tikai vienu reizi piecos gados. Un būs šeit starp labākajiem – tas ir superīgi vienkārši!" sajūtās dalās kolektīva "Mūsu Lielupe" dejotājs Rihards.

"Enerģiju smēlāmies viens no otra un no skatītājiem, jo skatītāji ir lieliski un atmosfēra ir tiešām super," sacīja kolektīva "Mūsu Lielupe" dejotāja Ilze.

Fināla dalībniekus vērtē starptautiska žūrija, kurā kopā ar mūsu horeogrāfiem piedalās arī eksperti no Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Žūrijas vadītāja, horeogrāfe Rita Spalva priecājas, ka pandēmijas gadu radītā pārrāvuma dēļ tautas deju kvalitāte un pašu dejotāju skaits nav krities: "Ir ļoti liela daudzveidība repertuāra – gan jaunākās paaudzes autori, gan klasiskie. Un tas ir pats galvenais, ka mēs saglabājam to mantojumu, kas mums ir un viņu vēl attīstām. Tas process līdzīgi kā hokejā mums iznāca – puse no panākumiem ir līdzjutēju ziņā."

"Es te neesmu pirmo reizi! Nu fantastika!" priekā dalās baletmeistars no Igaunijas, žūrijas loceklis Pauls Bobkovs. "Pie mums Igaunijā neviens tā dejot nemāk. Jums ir tik gari puiši un tik tīra tehnika! Tādēļ žūrijā strādāt ļoti grūti.

Tehniski jūs esat daudz augstākā līmenī nekā mūsu kolektīvi. Prieks skatīties, un ir mums uz ko tiekties!"

Uzvarētāju apbalvošana gaidāma pusdesmitos vakarā. Bet, kā atzīst paši dejotāji – šī gada lielā uzstāšanās viņiem vēl priekšā – XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki jūlija sākumā.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas  Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti