Pirmajā Dziesmu svētku biļešu tirdzniecības stundā nopirkta teju puse pieejamo biļešu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pirmdien, 15. maijā, sākusies pakāpeniskā biļešu tirdzniecība uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pasākumiem. Kā informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāvji, pirmajā stundā nopirkta jau gandrīz puse no pieejamām biļetēm.

Kopumā pirmajā tirdzniecības dienā publiskajā pārdošanā nonāca 20 215 biļetes uz 15 svētku koncertiem.

Pēc LNKC sniegtās informācijas, tirdzniecība norit raiti, pirmajā stundā tika nopirkta gandrīz puse no pieejamām biļetēm. Izpārdotas biļetes uz garīgās mūzikas koncertu Rīgas Domā, diriģentu kora koncertu "Diriģents", vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis", tautas mūzikas koncertu "Trejdeviņi spēlmanīši", kokļu mūzikas koncertu "Laika upe", tautas tērpu skati "Mēnesnīcā", kokļu mūzikas nakts koncertu "Nakts dziesma", kokļu mūzikas nakts koncertu "Gaismas dārzs", vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Dievs.Daba.Cilvēks", pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Partitūra svētkiem".

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem
00:00 / 02:40
Lejuplādēt

"Līdz šim viss norit tehniski nevainojami, virtuālā rinda nostrādāja labi. Tiesa, pateicoties augstām sistēmas jaudām, ilga gaidīšana rindā nebija nepieciešama, vien dažas minūtes, bet aktīvā pirkšanas fāze joprojām notiek. Mēs pilnīgi noteikti redzam, ka mūsu izvēlētā taktika ir pareiza, mēs to turpināsim īstenot – lietotāju skaits ir liels, bet mēs ar to lieliski tiekam galā. Protams, mēs rēķināmies, ka nākamajās tirdzniecības dienās pieprasījums būs daudz, daudz augstāks," tirdzniecības norisi Latvijas Radio komentēja "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis.

Vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu var iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Kopīgais vienā pirkumā nopērkamo biļešu skaits ir 20.

No 22. maija biļetes, kas nebūs izpārdotas internetā, būs pieejamas arī biļešu kasēs. Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Daina Markova skaidro, ka šobrīd ir grūti prognozēt, vai un kādas biļetes klātienē būs iespējams nopirkt: "Es domāju, ka biļetes, kas ir "Arēnas Rīga" atklāšanas koncerts un pūtēju orķestru lielkoncerts "Laiks iet pāri" un zaļumballe, varētu būt tirdzniecībā biļešu kasēs. Uz pārējiem koncertiem, kuru norišu vietu kapacitāte nav tik liela, protams, [biļešu] nebūs, bet mums vēl ir priekšā divas [jaunu] biļešu tirdzniecības dienas, un skatīsimies, jo tad tirdzniecībā tiks laists daudz lielāks biļešu skaits."

Biļetes uz svētku pasākumiem pirmajā tirdzniecības dienā iegādātas no 24 valstīm, tostarp Austrālijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Somijas, Francijas.

KONTEKSTS:

Biļetes uz šī gada Dziesmu un deju svētku pasākumiem sāk tirgot pakāpeniski.

No 15. maija biļetes internetā iespējams iegādāties uz 15 notikumiem: garīgās mūzikas koncertu, diriģentu kora koncertu "Diriģents", vietas tribīnē svētku gājiena laikā, svētku atklāšanas koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu "Skaņu portreti", vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Dievs. Daba. Cilvēks", bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertu "Es vēlos sev ko pastāstīt", pūtēju orķestru lielkoncertu "Laiks iet pāri" un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Partitūra svētkiem", kokļu mūzikas lielkoncertu "Laika upe" un nakts koncertiem –"Gaismas dārzs" un "Nakts dziesma", mazākumtautību kolektīvu koncertu "Saules dziesmas audeklā", vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis", tautas tērpu skati "Mēnesnīcā" un tautas mūzikas koncertu "Trejdeviņi spēlmanīši".

No 17. maija pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz deju koncertiem: lielkoncertu "Balts" "Arēnā Rīga" un lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs" Daugavas stadionā.

No 19. maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu "Tīrums" un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu "Kopā augšup" un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī sadziedāšanās nakti (noslēguma koncerta biļešu īpašniekiem nav nepieciešams iegādāties atsevišķas biļetes).

IezīmeNo 22. maija biļetes būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā.

No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti