Panorāma

Daugavpilī gadiem ilgi netraucēti darbojies pedofils

Panorāma

Augšdaugavā sāk palu ūdens atsūknēšanu

Rīgā Dziesmu svētku koncertus uz ekrāna rādīs astoņās apkaimēs

Dziesmu svētku klimata pēdas daļējai dzēšanai Rīgā paredzēts iestādīt 150 kokus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vasarā gaidāmie Dziesmu un deju svētki plānoti kā "klimatam draudzīgākie svētki", tāpēc svētki rīkotāji kopā ar Rīgas pašvaldību un Pasaules Dabas fondu rēķinās svētku nedēļas klimata pēdu, lai nākotnē aprēķini kalpotu kā uzskates dati ilgtspējīgākiem organizēšanas risinājumiem, informēja Rīgas domes pārstāvji. Svētku klimata pēdas daļējai dzēšanai pilsētas teritorijā paredzēts iestādīt 150 kokus.

Rīga – svētku "namamāte"

Rīgas pašvaldība kā XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku organizētāja – Latvijas Nacionālā kultūras centra – stratēģiskais partneris kopīgi ar svētku rīkotājiem strādā pie dalībnieku izmitināšanas, drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanas, satiksmes un sabiedriskā transporta organizācijas, labiekārtojot svētku norises vietas un pilsētvides noformējuma.

Svētki notiks desmit dienas – no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, un to laikā plānoti vairāk nekā 60 pasākumu 29 norises vietās. Pasākumos piedalīsies vairāk nekā 40 000 cilvēku, tos vēros vismaz pusmiljons skatītāju.

Patlaban svētku dalībniekus plānots izmitināt 56 skolās un vēl 14 citās iestādēs, kas nav pašvaldības pakļautībā. Tiek veikta ēku apsekošana, pārbaudot ugunsdrošību un plānojot nepieciešamos remontdarbus. Tāpat norit darbs pie dalībnieku autobusu kustības un izvietošanas plāniem, satiksmes organizācijas, kā arī sabiedriskā transporta izmaiņām un papildu kapacitātes nodrošināšanas svētku laikā.

Šogad sadarbībā ar svētku rīkotājiem un atbildīgajiem dienestiem īpaša uzmanība tiek pievērsta dalībnieku un skatītāju pārvietošanās jautājumiem, tostarp mikromobilitātes risinājumiem un aicinājumiem izmantot sabiedrisko transportu.

Šī brīža lielākais jautājums ir par Brasas tilta remontdarbiem. Taču pagaidām Rīgas domēs ir pārliecība, ka 11. tramvajs uz Mežaparku kursēs. "(..) Remontdarbi norit tādā tempā, kā tos var darīt. (..) Laidumi visi ir sabetonēt, un sliedes jau liek," teica Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība").

Taču sastrēgumi ir neizbēgami, tāpēc arī tos, kas ikdienā brauc ar auto, aicina iegādāties īpašo dziesmu svētku e-talonu, kas ļaus 10 dienas par 10 eiro braukt jebkur, kur vien tramvajs, autobuss vai trolejbuss brauc. Tāpat īpašu uzmanību pievērsīs mikromobilitātei jeb skrejriteņu izmantošanai un atļautajam ātrumam.

Plānots, ka no Rīgas būs teju 12 000 dalībnieku

Plānots, ka no Rīgas būs teju 12 000 dalībnieku no 377 kolektīviem (no tiem 228 pašvaldības), kuri šobrīd piedalās skatēs un būs svētku dalībnieki. Pašvaldības atbildīgie koordinatori šobrīd strādā pie Rīgas kolektīvu ēdināšanas, transporta un citiem jautājumiem.

Rīgas apkaimēs notiks publiski svētku skatīšanās pasākumi

Astoņās Rīgas apkaimēs ikviens iedzīvotājs būs aicināts lielkoncertiem un noslēguma koncertam sekot līdzi bezmaksas tiešraidē uz lielā ekrāna. Tas ļaus svētku centrālos notikumus piedzīvot visiem kopā un bez maksas. Publiskā skatīšanās būs iespējama Imantas kultūras centra teritorijā, Nordeķu parkā, Arkādijas parkā, Pļavnieku birzī, Strazdumuižas parkā Juglā, Bolderājas bibliotēkas teritorijā, Latgales parkā un Čiekurkalna bibliotēkas teritorijā, bet Esplanādē pie Mākslas muzeja būs arī svētku restorāns.

Rīga kā svētku "namamāte" nodrošinās pilsētvides noformējumu, lai svētku nedēļā pilsēta būtu svētkiem rotāta. Katram svētku dalībniekam tiks izsniegta Rīgas grāmatiņa, ārvalstu viesiem būs pieejami materiāli par svētkiem viesnīcās un tūrisma informācijas stendos. Arī Rīgas restorāni un kafejnīcas tiks aicināti pārraidīt svētku pasākumus un domāt par svētku noformējumu.

Plānoti klimatam draudzīgākie svētki 

Šie svētki arī plānoti kā "Klimatam draudzīgākie svētki", tāpēc svētku rīkotāji kopā ar pašvaldību un Pasaules Dabas fondu rēķinās svētku nedēļas klimata pēdu, lai nākotnē aprēķini kalpotu kā uzskates dati ilgtspējīgākiem organizēšanas risinājumiem. Papildus tam jau šogad pilsētā darbosies pērn un šogad uzstādītie brīvkrāni un astoņas uzņēmuma "Rīgas ūdens" ūdens stacijas norises vietās, Mežaparka galvenajā alejā apgaismojums tiks nomainīts uz ekonomiskāku un pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" iesaistīsies 150 koku stādīšanā pilsētas teritorijā un turpmākajā uzturēšanā svētku klimata pēdas daļējai dzēšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti