Vācija rīko pārstrādāto materiālu apģērbu modes izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzīvot videi draudzīgi un ilgtspējīgi kļūst arvien populārāk visā pasaulē. Piemēram, Vācijā tikko noritēja modes izstāde, kur tika prezentēti apģērbi, kas veidoti tikai no pārstrādātiem vai ilgtspējīgiem materiāliem.   

Modes industriju bieži vien apsūdz par to, ka tā ir tālu no ilgtspējīgas un videi draudzīgas nozares. Piemēram, lai izgatavotu vienu džinsu pāri var būt nepieciešami vairāki tūkstoši litri ūdens. Problēmas rada arī tā saucamā “ātrā mode”. Proti, drēbju izturība nav liela un tamdēļ ik gadu tiek izmesti laukā tūkstošiem apģērba gabalu.

Modes izstādē Berlīnē vairākas kompānijas prezentēja alternatīvas, kas ir videi draudzīgas. Piemēram, 2013. gadā dibināts uzņēmums “Ecoalf” no Spānijas piedāvā drēbes un apavus, kas izgatavoti no pārstrādātiem vai ilgtspējīgiem materiāliem.

Jakas, piemēram, ir izgatavotas no plastmasas, kas ir izņemta no jūras.

“Jūrās ir tik daudz plastmasas, it īpaši Spānijas piekrastē, tāpēc mēs nolēmām, ka tā kaut kā ir jālikvidē,” stāstīja “Ecoalf” uzņēmuma pārstāvis Nīls Garbe.

Uzņēmuma pārstāvis uzskata, ka arvien augošā interese par videi draudzīgu dzīvesveidu padarīs arī videi draudzīgu modi populārāku. Tagad uzņēmumam ir vairāk nekā 70 veikalu visā pasaulē un plānots atvērt vēl.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti