Miris vācu leģendārais modes dizainers Karls Lāgerfelds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Karls Lāgerfelds bija “Chanel” vadošais modes dizainers 30 gadus. Kā ziņo “Deutsche Welle”, Lāgerfelds miris 85 gadu vecumā. 

Lāgerfelds dzimis 1933.gada 10. septembrī turīgā ģimenē. Viņa tēvs bija lopkopis, un ģimene mitinājās Hamburgā līdz pat 1944. gada jūlijam, kad Hamburga tika sabombardēta un Lāgerfeldi pārcēlās uz Šlēsvigu-Holšteinu. Vēl pirms skolas gaitu sākšanas Lāgerfelds apguva angļu un franču valodas un ārkārtīgi aizrāvās ar franču kultūru.

Uz Parīzi viņš pārcēlās 1953. gadā un, būdams vien  20 gadu vecs, viņš ieguva pirmo vietu modes skatē ar mēteļa dizainu – šajā skatē piedalījās arī Īvs Senlorāns, bet palika vien trešajā vietā. 

Būtiskais pavērsiens Lāgerfelda karjerā notika 1983. gadā, kad “Chanel” iecēla viņu par radošo direktoru – vēl līdz šim brīdim zīmols grūti iedomājams bez Lāgerfelda, lai arī paralēli kopš 1984. gada viņš uzturēja arī savu zīmolu – “Karl Lagerfeld”. 

Lāgerfelds bijis zināms arī kā fotogrāfs un parfimērs. “Mode ir par pārmaiņām. Man patīk pārmaiņas. Mode man ir elpošana, un bez tās es nevaru,” vienā no pēdējām intervijām teica  modes ikona.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti