«Latvijas Arhitektūras gada balvas 2020» pasniegšana notiks oktobrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tiek plānots, ka "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2020" pasniegšana notiks šī gada 30. oktobrī, rēķinoties ar tajā brīdī valstī atļautajām pulcēšanās un pieejamajām tiešsaistes translācijas iespējām, medijus informē Latvijas Arhitektu savienībā.

Konkursa izsludināšana reizē ar tā precizēto nolikumu, darbu pieteikšanas un vērtēšanas kārtību un termiņiem notiks jūnija pēdējā nedēļā.

Konkursa rīkotāji atzīmē, ka ierasti balvas pasniegšanas ceremonija notiek maijā, taču konkursa rīkošanu ietekmējusi globālā pandēmija.

Konkurss joprojām notiks divās kārtās: pirmajā pieteiktos darbus vērtēs atlases žūrija, ko veido iepriekšējā gada balvas saņēmēji un pieaicināti profesionāļi, bet otrajā kārtā viņu izvirzītos nominantus vērtēs fināla žūrija, ko tradicionāli veido pieredzējuši arhitekti no ārvalstīm, kā arī viens atlases žūrijas pārstāvis.

Latvijas Arhitektu savienībā skaidro, ka Latvijas Arhitektūras gada balvas mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sasniegumus un veicināt augstvērtīgas arhitektūras attīstību.

Iesniegt darbus, kā arī iepazīties ar iesniegšanas un vērtēšanas kārtību varēs Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā. Konkursā varēs pieteikt neierobežotu skaitu darbu, tai skaitā gan Latvijā realizētus darbus (neatkarīgi no autoru valstiskās piederības), gan tādus, kas realizēti jebkur citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. Tāpat kā pērn arī šogad tiks dota iespēja pieteikt darbus, kas nodoti ekspluatācijā iepriekšējos gados, ja vien tie nav bijuši pieteikti konkursā iepriekš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti