Latvija tiks pārstāvēta Starptautiskā modes un fotogrāfijas konkursā Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Viens no prestižākajiem un senākajiem starptautiskajiem jauno dizaineru un fotogrāfu konkursiem – 34. Modes, fotogrāfijas un modes aksesuāru festivāls “Hyères” – izziņojis nominantus, kuru vidū šogad iekļuvusi arī Latvijas pārstāve, vēstīts festivāla mājaslapā.

Modes dizaina jomā tas ir īpašs notikums, jo 34 gadu laikā šī ir trešā reize, kad Latvija tiek nominēta – pirms pieciem gadiem nominēta tika Agnese Narņicka ("One Wolf") un vēl senāk – MAREUNROL'S, savukārt šogad tā ir Dita Enikova.

Festivāls “Hyères” notiks no 2019. gada 25. līdz 29. aprīlim Francijā. Festivāla žūrija ir atlasījusi desmit modes dizainerus no 9 valstīm. Viņu kolekcijas tiks demonstrētas trīs modes skatēs, kas būs atvērtas gan publikai, gan profesionāļiem, kā arī izvietotas izstādē. Izstādes publiskai apskatei būs pieejamas līdz 2019. gada 26. maijam.

Kopš 1986. gada festivāls ir atbalstījis jauno starptautisko modes dizainu, kopš 1997.gada notiek arī sacensības par ietekmīgāko fotogrāfu, un šogad trešo reizi sacensībās piedalīsies arī jaunie modes aksesuāru dizaineri. “Hyères” ir senākais modes festivāls, kurā sacenšas jaunie profesionāļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti