Iznākusi grāmata «Jūrmala. Koka dekori»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Iznākusi grāmata “Jūrmala. Koka dekori”, kurā Jūrmalas pašvaldības pilsētplānošanas speciālisti apkopojuši Jūrmalas arhitektūras pērles, atklājot kūrortpilsētu no jauna skatpunkta ārpus tā, kas parasti tiek demonstrēts tūristiem, lsm.lv pavēstīja izdevēju - Jūrmalas domes - pārstāve Zane Leite.

Neiedziļinoties ēku būvvēsturē un stilistikā, grāmata piedāvā iepazīt Jūrmalas koka arhitektūru, kas gadsimtu gaitā nav zaudējusi savu pievilcību un šarmu.

Grāmatas idejas un fotogrāfiju autors ir Gundars Ūķis, teksta autore – Jūrmalas pašvaldības kultūrvēsturiskā mantojuma speciāliste Anita Naudiša.

“Iecere veidot grāmatu, kas parāda Jūrmalas arhitektūru no neierasta skatpunkta, radās, pievienojoties kādai ārvalstu tūristu grupai ekskursijā pa kūrortpilsētu. Redzot, ka daļa ekskursijas dalībnieku savas fotokameras vērš nevis uz pazīstamāko arhitektūras objektu pusi, bet uz ēkām, kas mazāk redzamas no ielas, radās ideja iemūžināt skaistāko namu detaļas tieši teritorijās ārpus pilsētas centra. Tās arī aplūkojamas grāmatā,” stāsta grāmatas ieceres un fotogrāfiju autors, Jūrmalas pilsētas domes kultūrvēsturiskā mantojuma speciālists Gundars Ūķis.

Grāmatu “Jūrmala. Koka dekori” var iegādāties Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā, bet no 10.februāra tā būs pieejama iegādei arī Jūrmalas Pilsētas muzejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti