Rīta Panorāma

Grieķijā iespējamā policijas vardarbība izraisa plašus protestus

Rīta Panorāma

ĶTR izveidotas elektroniskās Covid-19 vakcinācijas pases

Jaunā "Dior" kolekcija tumšo pasaku noskaņās

«Christian Dior» jaunā kolekcija – pasaku un tumšās realitātes iedvesmota

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās ikgadējā modes nedēļa. Tās ietvaros ar tumšo pasaku noskaņās veidoto kolekciju iepazīstināja arī slavenais franču modes nams “Christian Dior”.

Jau pierasts, ka Covid-19 pandēmijas un noteikto ierobežojumu dēļ skates klātienē nenotiek, un dizineri ar jaunajām kolekcijām iepazīstina internetā. “Christian Dior” nebija izņēmums, taču, atšķirībā no citām kompānijām, neslēpa skates norises vietu. Modeļi rudens–ziemas kolekciju parādīja Versaļas pilī un tās slavenajā Spoguļu zālē. 

Uzņēmuma paziņojumā norādīts, ka spogulim ir simboliska nozīme – tas parāda robežu vai nošķir paralēlās pasaules kā Lūisa Kerola darbā par Alisi brīnumzemē. Arī pati kolekcija ietver atsauces uz pasaku un tumšās realitātes pasauli. Apmetņi ar kapuci, kas liek atcerēties sarkangalvīti, princesēm piemērotas kleitas un mēteļi no grezna auduma, kā arī citi līdzīgi tērpi.  Kolekcijā žēlastība sajaucas ar vardarbību, un tā vienlaikus ir bērnības atmiņu pasaule. Tās ir pasakas, kas rosina mākslinieka iztēli un ietver arī ļaunas burvestības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti