Briselē atklās Latvijas dizaina izstādi «Earthworks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Briselē, dizaina festivālā "Brussels Design September", 9.septembrī tiks atklāta Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas izstāde "Earthworks". Latvijas dizaina izstādes autori ir dizaina studija "Rijada", tā veidota sadarbībā ar Natāliju Jansoni un Sarmīti Stabulnieci.

"Earthworks" ir dizaina priekšmetu kolekcija, kas veidota ar cieņu un interesi par savas zemes kultūras mantojumu, amatniecības tradīcijām, vietējo materiālu savdabību un to lietojuma  iespējām. Projekta devīze ir "Our past is the soil for our future" ("Mūsu pagātne ir augsne mūsu nākotnei"), ekspozīcijas nosaukumā un tās uzbūves principā metaforiski iekodēts arheoloģijas motīvs.

Izstādes objekti ir izpētes rezultātā tapis tradīciju tulkojums mūsdienu dizaina valodā, ne tikai formāls agrāku paņēmienu atdarinājums vai to rekonstrukcija. Ekspozīcija apvieno vairāku gadu garumā tapušus dizaina darbus, no kuriem vairāki atsevišķi jau tikuši godalgoti starptautiskos un Latvijas dizaina forumos. Dizaineri darbos izmanto uzņēmuma "April Market" unikālu Latvijā radītu virsmu apdares materiālu, kura pamatā ir kūdra.

Izstāde būs skatāma no 9.septembra līdz 3.oktobrim BIP centrā Briselē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti