Panorāma

Poliju satricina vīzu pārdošanas skandāls

Panorāma

Panorāma

Latviešu dizainere gūst panākumus Londonā

Latviešu dizainere ar tautumeitu iedvesmotu tērpu kolekciju gūst panākumus Londonā

Londonas modes nedēļā jauno dizaineru modes skatē piedalījies arī Latvijas zīmols. Tas ir  "Radada" no Skrīveriem. Modes skates organizatori zīmola dizaineri Montu Nāburgu uzaicināja paši – tas nozīmē, ka tautu meitu iedvesmotā tērpu kolekcija ir novērtēta.

Londonas centrā, tieši pretī Liverpūles ielas stacijai ekskluzīvu restorānu ielokā iekārtota vieta modes skatēm, kur vienas dienas laikā 26 jaunajiem dizaineriem no visas pasaules atrādīt paveikto gan mediju pārstāvjiem, gan iepircējiem, gan apmeklētājiem. Biļetes uz skati nav lētas, var maksāt pat vairākus simtus.

Latviešu "Radada" uz Londonu ir atvedusi tautas tradīciju iedvesmoto tautumeitas kolekciju ar kroni galvā un sarkani krāsotām lūpām, tādējādi simbolizējot sievietes spēku un neatkarību.

"Tiešām liels stress ielekt nezināmajā, pirmā starptautiskā pieredze kaut kur ārpus Latvijas tā izrādīties. Un iekšā tas lepnums par to, ka mazā Latvija, mazie Skrīveri – es esmu no Skrīveriem, – ir tikuši līdz Londonas modes nedēļai. Mēs bijām starp lielvalstīm, starp Ameriku, Austrāliju, Honkongu, tādām metropolēm. Un tajā sarakstā starp 20 vairāk dalībniekiem ir mazie Skrīveri! Tas tā tiešām bija emocionāli," atzina Monta Nāburga.

"Mēs aiz šķūnīšiem uzņēmām tās pirmās bildes, un tagad esam nonākušas Londonā! Tas ir apbrīnojami, un Monta ir tas cilvēks, kas ir tik ļoti talantīga," pauda modele Anete Doulinga.

Kolekcija izpelnījās skaļus aplausus.

"Sezonas tēma ir "pavasaris/vasara 2024", kolekcija bija precīzi atbilstoša tendencēm, un es noteikti varu iedomāties sevi valkājam šos tērpus. Kolekcija bija ļoti labi sabalansēta, perfektas krāsu kombinācijas," atzina pasākuma apmeklētāja Arčina Dankere no Anglijas.

"Ļoti skaisti! Cik redzējam, dizains ir ļoti pārdomāts, ir labs izpildījums, viņa ir paveikusi milzīgu darbu," pauda modes skates apmeklētāja Avija no ASV.

"Man ir tāds lepnums par Montu, un man ir tāds prieks, ka mēs izlaidām tautumeitas pastalās pastaigāt pa Londonu," teica "Radada" kolekcijas stiliste Magdalēna Tiltiņa.

Londonas modes nedēļa noslēgsies 19. septembrī, taču "Radada" uz Angliju dosies atkal, jo jau saņemts piedāvājums tērpus izlikt pārdošanā vienā no Londonas veikaliem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti