Sadaļas Sadaļas

16+

«Virtuve bez kāposta». INTRO

16+

«Virtuve bez kāposta». 2. epizode ar PATRISHA

«Virtuve bez kāposta». 1. epizode ar PRUSAX

Vraps ar malto gaļu repera Prusax gaumē. «Virtuve bez kāposta» recepte

Repera Prusax iecienītā tortilja jeb vraps ar malto gaļu un dārzeņiem ir gards, sātīgs ēdiens, ko var ērti paņemt līdz arī ēšanai ārpus mājas. Izmēģini to pagatavot, sekojot līdzi raidījumā “Virtuve bez kāposta” atklātajai receptei! Ja gribas šo ēdienu padarīt veselīgāku, uztura speciāliste Ksenija Andrijanova iesaka izvēlēties vistas malto gaļu un pilngraudu tortilju.

ĪSUMĀ:

Raidījuma "Virtuve bez kāposta" vadītāja Nansija Garkalne un reperis Prusax

Nepieciešams

  • 400g maltās gaļas
  • 4 ēd.k. tomātu pastas
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 burkāns
  • 1 paciņu kausētā siera
  • 3 bundžas pupiņu
  • 1 bundžu konservētu tomātu
  • 1 iepakojums tortiljas jeb lavaša
  • olīveļļa cepšanai
  • sāls
  • pipari

 

Ēdiena kopējās izmaksas: 10,23 eiro.

 

Pagatavošana

Pannā 5–10 minūtes cep sarīvētus burkānus un sagrieztus sīpolus, pēc garšas pievieno piparus. Pēc tam liek klāt pupiņas, konservētus, sagrieztus tomātus, atstāj cepties vēl 5 minūtes, pievieno 2 ēdamkarotes tomātu pastas, cep vēl 5 minūtes.

Paralēli uz citas pannas liek cepties 400g maltās gaļas kopā ar sagrieztiem ķiplokiem. Gaļai pievieno garšvielas, 2 ēdamkarotes tomātu pastas, kā arī 100 gramus kausēta siera. Cepeškrāsnī uz pāris minūtēm liek sildīties tortiljas. Servē pēc izvēles – var likt uz tortiljas kausēto sieru, var ēst tikai ceptos dārzeņus mērcē, var pievienot gaļu. Gatavs!

Tortiljas gatavošana

Ko par šo ēdienu saka uztura speciāliste Ksenija Andrijanova?

Šī recepte ir bagāta kā ar dzīvnieku izcelsmes (gaļa, kausētais siers), tā arī ar augu izcelsmes proteīniem (pupiņas). Šāds ēdiens nodrošinās labu un ilgstošu sāta sajūtu. Tiem, kas uztraucas ne tikai par naudu, bet arī par slaidumu, vajadzētu padomāt par tauku samazināšanu šajā receptē, un to var viegli panākt, paņemot vistas malto gaļu. Arī lavašu var paņemt tādu, kas ir pilngraudu vai ar klijām.

Man patīk, ka šāds ēdiens ir ļoti kompakts un ērti apēdams, tāpēc to var ietīt folijā un paņem līdzi uz darbu vai lekcijām. Tas būs gan veselīgāk, gan izdevīgāk, nekā pirkt kādu ātrās pagatavošanas pārtiku, par kuras izcelsmi un pagatavošanu mēs neesam droši.

Kuras pupiņas ir visveselīgākās?

Sarkanās pupiņas ir vislabākā pupiņu  izvēle, jo tajās ir visvairāk dzelzs un antioksidantu. Katru dienu ieteicams apēst tik daudz pākšaugu, cik ietilpst vienā glāzē. Ne visi cilvēki iecienījuši pākšaugus, jo no tiem mēdz burkšķēt vēders. Tādā gadījumā pamēģiniet tos rūpīgāk sakošļāt!

Kas vērtīgs gaļā?

Maltā gaļa ir TOP dzelzs, olbaltumvielu un B12 vitamīna avots. Vistas maltā gaļa būs liesāka.

Vai ķiploki ir veselīgi?

Ķiploks satur aktīvu savienojumu – allicīnu, kas var palīdzēt cīnīties ar baktērijām. Lai arī pētījuma rezultāti vēl ir neskaidri, pastāv iespēja, ka to varētu lietot saaukstēšanas ārstēšanā.

Burkāns – zarnu skrubis!

Burkānā esošās uzturvielas uzlabo sejas ādu, savukārt tajā esošās šķiedrvielas darbojas kā zarnu skrubis, novēršot nepatīkamus gremošanas simptomus. Burkānos esošais beta-karotīns organismā pārveidojas par A vitamīnu!

Kādu kausēto sieru izvēlēties?

Kausēts siers nav nekāds mākslīgs vai nedabisks! Tas arī ir augstvērtīgs kalcija un piena olbaltumvielu avots. Kalcijs ir svarīgs kaulu veselībai visos vecuma periodos, bet it īpaši bērniem un sievietēm. Vislabāk izvēlēties klasisko kausēto sieru bez piedevām.

Vai lavašs ir neveselīgs?

Lavašs ir lieliska alternatīva baltmaizei, jo tas ir plāni izrullēts – tādā veidā mēs neuzņemam daudz “tukšas” enerģijas. Vērts veikalos izpētīt arī citādākus lavašus – rudzu, pilngraudu, ar dažādu dārzeņu piedevām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt