Vienkāršie itāļu zemnieku salāti ar kartupeļiem

Itālijas salas Pantellerijas zemnieku salātus var ēst kā pamatēdienu, jo kartupeļu dēļ tie ir ļoti sātīgi. Tradicionāli šie salāti tiek gatavoti ar iesālītiem kaperiem. Ja jums tādi nav pieejami, varat izmantot arī etiķī konservētus kaperus. Ja gribat, lai salāti būtu sulīgāki, var pievienot vēl vairāk olīveļļas un citronu sulas. Ienesiet Vidusjūras noskaņas arī savās mājās ar šiem ātri un viegli pagatavojamajiem salātiem!

Pantellerijas salāti

Pantellerijas salāti ar kaperiem

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 1 kg kartupeļu
  • 8 ķiršu tomāti
  • 100 g zaļu un melnu olīvu
  • 1–2 vidēji lieli sarkanie sīpoli
  • 100 ml + 30 ml olīveļļas
  • 1 citrona sula
  • 20–30 g kaperu
  • sāls
  • daži žāvētas karūsas gabaliņi vai anšovu filejas

Pagatavošana

Gatavošanas laiks – 30 minūtes + kartupeļu vārīšana

Kartupeļus nomazgā un vāra verdošā ūdenī apmēram 25 minūtes. Nolej ūdeni. Kartupeļus atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātus nomazgā un sagriež uz pusēm. Iesālītos kaperus kārtīgi nomazgā. Visas sastāvdaļas pievieno kartupeļiem un samaisa, pielejot apmēram 100 ml olīveļļas. Žāvēto zivi sagriež mazos gabaliņos, apviļā atlikušajā olīveļļā un pievieno salātiem. Pēc garšas pielej citronu sulu. Parasti kaperos esošais sāls dod gana sāļuma, bet var vēl piebērt sāli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt