Ziemeļvācijas salai Ziltei ir raksturīga bangaina jūra, nebeidzama pludmale un neskarta kāpu zona. Šī sala ir populārs atpūtnieku galamērķis. Larss vasarā pirms darba dodas zvejot makreles. Ceptas, marinētas vai kūpinātas – viņš tās varētu ēst vai ik dienu. Kopā ar sievu Mārenu Larss gatavo tradicionālus Ziltes ēdienus.
Nepieciešams:
- 8–12 makreles
- sāls
- milti
Novārījumam:
- 4 ēdamkarotes citronu sulas
- 2 sīpoli
- 750 ml ūdens
- 250 ml etiķa
- 1,5 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote graudu piparu
- 1–3 lauru lapas
- 200 g cukura
Pagatavošana:
Makreles nomazgā, uzkaisa sāli un apviļā miltos. Pēc tam no abām pusēm apcep karstos taukos. Visas novārījuma sastāvdaļas kopā uzvāra un vēl karstas pārlej pāri ceptajām makrelēm. Uzliek vāku un atstāj ievilkties vismaz 6 stundas.