Tradicionālā Ziltes kūka ar plūmju ievārījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Plūmju ievārījuma kūka, kas pārklāta ar zeltainas mīklas režģi, ir tradicionāls saldēdiens Ziemeļvācijas salā Ziltē. Svarīgi atcerēties, ka, gatavojot šo kūku, mīkla ir jāmīca, nevis jāmaisa.

Izmēģini pagatavot kūku, sekojot līdzi receptei, ko Ziltē dzīvojošajam glābējam Larsam Lunkem mācīja brāļasieva Kristīne! Larsa kolēģiem kūka ļoti garšoja, un domājam, ka garšos arī jums.

Glābējs Larss Lunke mācās gatavot tradicionālo Ziltes kūku pēc savas brāļasievas Kristīnes norādēm.
Glābējs Larss Lunke mācās gatavot tradicionālo Ziltes kūku pēc savas brāļasievas Kristīnes norādēm.

Nepieciešams:

  • 250 g sviesta
  • 500 g miltu
  • 1 iepakojums cepamā pulvera
  • 60 g cukura
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote piena
  • 1 olas dzeltenums, ar ko ieziest  mīklas režģi
  • 1 šķipsniņa sāls
  • pērļu cukurs izrotāšanai
  • 500 g žāvētu plūmju bez kauliņiem

Ziltes kūka.
Ziltes kūka.

Pagatavošana

Žāvētās plūmes iepriekšējā dienā nelielā ūdens daudzumā izvāra katlā un pēc garšas pieliek mazliet cukura. Iegūtajai masai ļauj atdzist.

Miltus un cepamo pulveri sajauc un, pievienojot sviestu, olu, cukuru un šķipsniņu sāls, izveido smilšu mīklu. Ja mīklu ir grūti izmīcīt, var pieliet pienu. Mīklu ievīsta folijā un vismaz uz 30 minūtēm liek ledusskapī.

Ietauko kūkas formu.

Mīklu izrullē uz miltiem nosijātas darba virsmas. Apmēram trešdaļu mīklas ieliek kūkas formā, malas uzloka uz augšu. Iepilda un izlīdzina plūmju ievārījumu.

Plūmju ievārījuma iepildīšana.
Plūmju ievārījuma iepildīšana.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

No atlikušās mīklas izgriež šauras sloksnes un režģa formā uzliek uz kūkas.

Mīklas sloksnes ieziež ar olas dzeltenumu un apkaisa ar pērļu cukuru.

Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti