Nepieciešams
Mīklai
- 300 g miltu
- 100 g cukura
- 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
- šķipsniņa sāls
- 2 olas (viena mīklai un otra glazūrai)
- var pievienot mazliet apelsīnu ziedu ūdens
Vārītajam krēmam
- 3 olas
- ½ litra piena
- 100 g cukura
- 40 g miltu vai cietes
- 1 vaniļas pāksts
Pagatavošana
Gatavošanas laiks – 2 stundas.
Sviestu un cukuru samaisa un kārtīgi samīca. Pievieno olu, miltus un sāli. Visu samīca viendabīgā mīklā. Var pievienot mazliet apelsīnu ziedu ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un vismaz uz stundu liek ledusskapī.
Krēma pildījums
Vaniļas pāksti horizontāli pārgriež uz pusēm un ar asu nazi izkasa sēkliņas. Vaniļas pāksti un sēkliņas sakarsē kopā ar pienu.
Pa to laiku katlā sakuļ olas un cukuru un beigās pievieno miltus.
Vaniļas pāksti izņem no piena. Vaniļas pienu mazliet atdzesē. Pamazām piejauc sakultajām olām un atkal sakarsē. Visu laiku maisa ar koka karoti, līdz krēms ievērojami sabiezē. Tas nedrīkst pielipt katla dibenam. Uz pusstundu liek ledusskapī.
2/3 mīklas izrullē uz miltiem apkaisītas darba virsmas.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Kūkas veidni ietauko vai izklāj ar cepampapīru. Mīklu liek veidnē un malu uzloka uz augšu. Uz mīklas uzklāj auksto krēmu un atstāj apmēram 2 cm brīvu malu.
Atlikušo mīklu izrullē un ar to noklāj kūku. Saspiež malas. Atlikušo olu samaisa ar nelielu daudzumu ūdens un šķipsniņu sāls. Ar šo maisījumu ieziež kūku. Var ar dakšu uzzīmēt rakstu.
Cep cepeškrāsnī vidējā līmenī apmēram 45 minūtes.