Teļa gaļas rulete - «Ciemiņš virtuvē» recepte

LTV raidījuma “Ciemiņš virtuvē” satiekas divi labākie Latvijas šefpavāri - Raimonds Zommers un Lauris Aleksejevs. Pamatēdienā Zommers gatavoja teļa gaļas ruleti ar melnajiem rīsiem.

Teļa gaļas rulete

(3 personām)

Sastāvdaļas

  • Maltā teļa gaļa - 500 g
  • Bekona šķēles - 200 g
  • Rīvēts siers - 50 g
  • Sviests - 50 g
  • Puķkāposts - 200 g
  • Ķimenes - 1 tējkarote
  • Filadelfijas siers - 200 g
  • Piens - 1 glāze
  • Tomāts - 1 gb.
  • Melnie rīsi - 3 saujas
  • Dārzeņa buljons - 1 glāze
  • BBQ/ barbekjū garšviela
  • Sāls
  • Sezama eļļa

Ķimeņu putu pagatavošana

Katlā ielej pienu, pievieno ķimenes un šķipsniņu sāls. Atstāj visu uz stundu, lai savelkas.

Pēc stundas uzlējumu liek vārīties līdz izveidojas putas.

Teļa gaļas pagatavošana

Traukā liek malto teļa gaļu, pievieno BBQ  garšvielu, visu kārtīgi samīca.  Uz folijas kārto bekona šķēles, lai speķa daļa būtu uz augšu un virsū izkārto smalkā strīpā teļa gaļu. Visu rūpīgi sarullē, nospiežot, lai veidojas blīva gaļas rulete, galus aiztin ciet un liek cepties uz 20 minūtēm 180 grādos.

Melno rīsu pagatavošana

Katliņā liek sviestu. Kad sviests sāk kust, pievieno rīsus, lai nedaudz apcepas. 3 minūtes ļauj rīsiem apcepties. Kad apcepušies, pievieno buljonu un ļauj gandrīz izvārīties, tad pievieno smalki sagrieztu puķkāpostu un sieru. Pakāpeniski pievieno dārzeņu buljonu un filadelfijas sieru. Uz atsevišķa šķīvja sagriež tomātu 3 daļās, izņem sēkliņas, nogriežot nost miziņu.  Rūpīgi apmaisa melnos rīsus un pievieno tomātu.

Pasniegšana

Rīsus (garnīru), puķkāpostus, tomātus un sieru liek uz šķīvja. Gaļas ruleti sagriež ripiņās un izkārto virs garnīra, pārlej ar ķimeņu putām un sezama eļļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti