Nepieciešams:
- 4 lielas liellopu ribiņas no krūškurvja malējās daļas.
Sālījumam nepieciešams:
- Pusglāze sāls
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera, sīpolu pulvera, seleriju sāls, maltu melno piparu, malta ingvera, balto piparu un pa tējkarotei malta muskatrieksta, maltas salvijas, malta timiāna.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā.
Sālīšana gaļai palīdz atbrīvoties no šķidruma, – gluži kā žāvēšana, skaidroja Keridžs. Viņš pamācīja kārtīgi apsmērēt visas gaļas gabala puses ar sālījuma maisījumu. Pavārs skaidroja, ka šis process gaļu nepadarīs sāļu, bet gan stingru, un piešķirs tai garšu. Keridžs iesaka noturēt sālījumā ledusskapī visu nakti.
Pirms likšanas uz grila ribiņas apsmērē ar bārbekjū mērci.
Gaļu liek karstumizturīgā traukā, kurā ieklāta folija un cepamais papīrs, lai apakša nepiedegtu. Gaļu pārlej ar bārbekjū mērci, trauku no augšas apsedz ar foliju un liek iekšā grilā, kas ir aptuveni 140 grādus karsts. Zem aizvērta vāka cep 3,5–4 stundas.
Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem, kas bagātīgi pārkaisīti ar garšaugiem.