Sālījumā izturētas lēni grilētas liellopu ribas. Recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem un 3 mēnešiem.

Ribiņas ir ideāli piemērotas lēnai gatavošanai. Šajā receptē šefpavārs Toms Keridžs iesaka izmantot sacirstas ribiņas no liellopa krūškurvja malām – tās ir līdzīgas kā cūkas pavēdere, pavārs skaidroja raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā". Savukārt garšas piešķiršanai viņš iesaka gaļu ielikt sālījumā.

Nepieciešams:

  • 4 lielas liellopu ribiņas no krūškurvja malējās daļas.

Sālījumam nepieciešams:

  • Pusglāze sāls
  • 2 tējkarotes ķiploku pulvera, sīpolu pulvera, seleriju sāls, maltu melno piparu, malta ingvera, balto piparu un pa tējkarotei malta muskatrieksta, maltas salvijas, malta timiāna.

Visas sastāvdaļas sajauc kopā.

Sālīšana gaļai palīdz atbrīvoties no šķidruma, – gluži kā žāvēšana, skaidroja Keridžs. Viņš pamācīja kārtīgi apsmērēt visas gaļas gabala puses ar sālījuma maisījumu. Pavārs skaidroja, ka šis process gaļu nepadarīs sāļu, bet gan stingru, un piešķirs tai garšu. Keridžs iesaka noturēt sālījumā ledusskapī visu nakti.

Pirms likšanas uz grila ribiņas apsmērē ar bārbekjū mērci.

Gaļu liek karstumizturīgā traukā, kurā ieklāta folija un cepamais papīrs, lai apakša nepiedegtu. Gaļu pārlej ar bārbekjū mērci, trauku no augšas apsedz ar foliju un liek iekšā grilā, kas ir aptuveni 140 grādus karsts. Zem aizvērta vāka cep 3,5–4 stundas.

Pasniedz ar jaunajiem kartupeļiem, kas bagātīgi pārkaisīti ar garšaugiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti