Latvijas liellopu nogatavinātas gaļas tartars
Sastāvdaļas
Tartaram:
- 200 g labas, nogatavinātas un no cīpslām attīrītas liellopu gaļas,
- sāls,
- pipari,
- olīveļļa
- smalki sakapāts šalotes sīpols,
- smalki sakapāti kaperi,
- olīveļļa,
- nedaudz sojas mērces.
Krēmam:
- krēmsiers,
- graudu sinepes.
Dekorēšanai:
- svaigi redīsi,
- grauzdētas plānas maizītes,
- marinēti kaperu pumpuri,
- kaltētas šitaki sēnes,
- svaigu gurķu strēmelītes,
- burkānu strēmelītes, iemarinētas etiķa ūdenī (1:1 vīna etiķis un ūdens),
- marinētas baravikas.
Pagatavošana
Gaļu attīra no cīpslām un smalki sakapā. Pievieno sāli, piparus, nedaudz olīveļļas un samaisa kopā.
Šalotes sīpolu un kaperus smalki sakapā un samaisa kopā ar olīveļļu un sojas mērci.
Krēmsierā iemaisa graudu sinepes, daudzumu variējot pēc garšas.
Servē porciju, pusmēnesī liekot sīpoliņus, tiem virsū gaļu, blakus krēmu un visapkārt dekorācijas: svaigu redīsu, grauzdētas plānas maizītes, marinētus kaperu pumpurus, kaltētas šitaki sēnes, rullītī satītas gurķu strēmelītes un vieglā etiķūdenī iemarinētas burkānu strēmelītes, marinētas baravikas.