Sadaļas Sadaļas

Iekodies Kurzemē

Iekodies Kurzemē. Baltā sviesta gatavošana Rucavā. Niedru jumti Ķoņciemā

Iekodies Vidzemē

Iekodies Vidzemē

«Iekodies Vidzemē»

Mērnieku laiku jēra zupa - sātīgs virums piebaldzēnu gaumē

"Mērnieku laiku" jēra zupa, iespējams, ir no raksturīgākajiem Vidzemes ēdieniem, taču retais zina tā gatavošanas noslēpumus. Uzzini, kā pagatavot sātīgo virumu pēc piebaldzēnu, "Mazvieķu" saimnieku Laimas un Gunāra receptes, ko viņi atklāja Latvijas Televīzijas raidījuma "Iekodies Vidzemē" pirmajā sērijā!

Sastāvdaļas:

  • 0,5–1 kg jēra gaļas (labāk kauliņi un ribiņas),
  • puse galviņas kāposta,
  • 2 burkāni,
  • 4–5 kartupeļi,
  • lauru lapas,
  • pipari, sāls.

Pagatavošana:

  1. Noskalo jēra gaļu, sagriež smalkāk un liek 5 litru katlā. Gaļai uzlej ūdeni, pieber sāli pēc sajūtām un liek visu vārīties.
  2. Tiklīdz sāk vārīties un parādās putas, tās rūpīgi nosmeļ. Kad putas nosmeltas, gaļai pieliek garšvielas – lauru lapas, piparus u.c. pēc sirds patikas! Atstāj gaļu vārīties.
  3. Tikmēr nomizo burkānus un kartupeļus.
  4. Burkānus sarīvē un apcep eļļā.
  5. Kāpostu un kartupeļus sagriež smalkāk.
  6. Kad gaļa novārījusies (tā ir mīksta un nāk nost no kaula), to izņem no katla un atdzesē. Tad atkaulo un sagriež gabaliņos.
  7. Zupā liek apceptos burkānus un kāpostus. Pavāra. Tad pievieno kartupeļus. Pavāra. Visbeidzot liek klāt sagriezto gaļu. Vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
  8. Nogrādē jeb nogaršo, vai vēl nevajag sāli un garšvielas.
  9. Uzvāra, un zupa gatava!
  10. Pasniedz ar svaigām dillītēm, lociņiem un skābo krējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt