Melleņu ķīselis ar klimpām - «Īstās latvju saimnieces» recepte

"Īstās latvju saimnieces" vienā no pēdējiem raidījumiem saimnieces viesojās pie Antras Gotlaufas Madonas novada Praulienas pagasta “Ataugu” mājās. Sievas nobaudīja Antras saldo ēdienu - melleņu ķīseli ar klimpām.

Melleņu ķīselis ar klimpām

Ķīseļa sastāvdaļas

  • Melleņu sula (der arī saldētas mellenes vai ievārījums) 0,5kg
  • Cukurs 0,3 kg
  • Ūdens 3 l
  • Kartupeļu ciete 0,1 kg

Pagatavošana

Melleņu sulu kopā ar ūdeni uzvāra, tad pievieno cukuru. Vārošam šķidrumam maisot pievieno cieti, kas izšķīdināta aukstā ūdenī. Gatavo ķīseli atdzesē un pārlej bļodā.

Klimpu sastāvdaļas

  • Olas 3 gab.
  • Milti 0,3 kg
  • Cukurs 3 ēdamk.
  • Šķipsniņa sāls
  • Piens vai ūdens 0,5 l

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas samaisa biezā mīklā. Katlā ielej apmēram litru ūdens un uzvāra. Vārošā ūdenī ar karoti liek mazas mīklas klimpiņas. Kad tās ir gatavas, tās uzpeld. Klimpas aukstā ūdenī noskalo un salaiž gatavajā melleņu ķīselī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti