Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūka ar sviesta rozēm un ogām – LTV šova «Kūku kari» dalībnieces Guntas Rozenbergas recepte

Latvijas Televīzijas (LTV) šova "Kūku kari" dalībniece Gunta Rozenberga ir no Skrīveriem - viņa ir īsta lauku saimniece, kura cep īstas lauku kūkas, kas ir arī pašas pieprasītākās. Turklāt neviena Guntas kūka nav iedomājama bez viņas "firmas zīmes" - sviesta krēma. Viņa "Kūku karu" ekspertiem  – raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniecei Ilzei Briedei un maizniekmeistaram Normundam Skauģim – vērtēšanai piedāvāja kūku "Ogas veselībai, puķes jubilejai", kas rotāta ar sviesta rozēm un ogām.

Kūka "Ogas veselībai, puķes jubilejai"

Biskvīts

Sastāvdaļas

20 lauku olas

20 ēdamkarotes cukura

18 ēdamkarotes kviešu miltu

2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Vanilīns

Kakao

Gatavošana

Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu, pēc tam piesijā miltus un kartupeļu cieti un visu samaisa.

Baltumus saputo stingrās putās, pēc tam iecilā dzeltenumus ar miltiem - lēnām, lai nesakristos. Vienu daļu atstāj gaišajam biskvītam, otram pievieno kakao. Liek uz cepampapīra un cep +180 grādu temperatūrā 20 minūtes.

Pildījums

Vārītais krēms

1 glāze trekna piena 

1 glāze cukura

2 olas

Vanilīns

1 ēdamkarote miltu

200 grami sviesta

Uzvāra pienu un pievieno olas, cukuru, miltus, vanilīnu. Pavāra, līdz sabiezē. Kad uzvārītā masa atdziest, pievieno sviestu.

Sviesta krēms

200 grami sviesta

400 grami iebiezināta piena

Iebiezināto pienu pakāpeniski iemaisa sviestā.

 

Lai labi garšo!

 

Šovs "Kūku kari" LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt