Latvijas Televīzijas šova "Kūku kari" dalībniece Tatjana Cvetkova no Aizkraukles novada kūkas sākusi cept pavisam nesen. Pirms pāris gadiem ieejot veikalā un ieraugot grāmatu par kūkām, Tatjana nolēmusi, ka ir jāizmēģina savi spēki kūku cepšanā. Viņa dod priekšroku dabīgām sastāvdaļām un cep kūkas vien tad, kad ir labs noskaņojums. Tatjana "Kūku karu" ekspertiem – raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniecei Ilzei Briedei un maizniekmeistaram Normundam Skauģim – vērtēšanai piedāvāja biezpiena citrona kūku.
Biezpiena citrona kūka
(precizēts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums biskvītam un krēmam)
Sastāvdaļas
Biskvītam
9 olas
250 grami cukura
180 grami miltu
2 tējkarotes vanilīna cukura
Biezpiena citrona krēmam
360 grami biezpiena (9%)
700 grami saldā krējuma (33%)
7 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes vanilīna cukura
1 citrona sula
Pēc garšas citrona miziņa
Pildījumam izmanto zemeņu un jāņogu sulas marmelādi.