Piecas garšas

Medījumi

Piecas garšas

Bērnības garša - cidonijas

Pasaules dārgākā garšviela

Ko virtuvē iesākt ar safrānu. Pavāra idejas

Divi galvenie ēdieni Rietumeiropā, kuros izmantota pasaulē dārgākā garšvielu safrānu, ir kēkss un risoto. Savukārt Latvijas pirmo safrāna ražu izmantoja kliņģera pagatavošanā.  Ar idejām safrāna universālākai izmantošanā Latvijas Radio Pieci raidījumā "Piecas garšas" dalījās Ritvars Toms Logins.

Plašs safrāna izmantošanas veids ir šāds: šķipsniņu garšvielas ieliek ūdenī istabas temperatūrā, atstāj nostāvēties uz divām līdz 12 stundām, tad lapiņas nokāš un iegūt šķidrumu pievieno zupām, sautējumiem vai ceptiem ēdieniem.

"Lai četri cilvēki varētu izbaudīt safrāna īpašības, pietiek ar 0,2 gramiem,"  stāstīja pavārs Logins. 

Tāpat safrānu var apliet ar ūdeni, noturēt 20 minūtes istabas temperatūrā, tad ar piestu vai karotīti biezumus saberzt pastā un pievieno to ēdienam.

Trešais izmantošanas veids – safrānu liek uz ļoti karstas pannas, grauzdē to līdz parādās smarža un tad pievieno ēdienam.

Safrāns

Šis augs darbojas arī kā ļoti spēcīga krāsviela, jebkuru edienu nokrāsojot zeltaini oranžā krāsā.

Iegādājoties safrānu, cenas tam visur būs līdzīgas, taču nav ieteicams iegādāties pulverī saberztu garšvielu, jo tai būs mazāks aromāts, skaidroja pavārs.

 

Piecas garšas

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt