Plašs safrāna izmantošanas veids ir šāds: šķipsniņu garšvielas ieliek ūdenī istabas temperatūrā, atstāj nostāvēties uz divām līdz 12 stundām, tad lapiņas nokāš un iegūt šķidrumu pievieno zupām, sautējumiem vai ceptiem ēdieniem.
"Lai četri cilvēki varētu izbaudīt safrāna īpašības, pietiek ar 0,2 gramiem," stāstīja pavārs Logins.
Tāpat safrānu var apliet ar ūdeni, noturēt 20 minūtes istabas temperatūrā, tad ar piestu vai karotīti biezumus saberzt pastā un pievieno to ēdienam.
Trešais izmantošanas veids – safrānu liek uz ļoti karstas pannas, grauzdē to līdz parādās smarža un tad pievieno ēdienam.
Šis augs darbojas arī kā ļoti spēcīga krāsviela, jebkuru edienu nokrāsojot zeltaini oranžā krāsā.
Iegādājoties safrānu, cenas tam visur būs līdzīgas, taču nav ieteicams iegādāties pulverī saberztu garšvielu, jo tai būs mazāks aromāts, skaidroja pavārs.