Sastāvdaļas
- novārīti mizoti kartupeļi, izmalti caur gaļasmašīnu, ~ 2 kg
- glāze miltu mīklai + nedaudz apvārtīšanai
- 1 lauku ola
- 200 g labas kūpinātas gaļas ar mazu treknumiņu
- 200 g Jāņu siera
- sāls
- eļļa fritēšanai
Sēņu mērcei
- pašu lasītas baravikas un bekas
- 1 sakapāts sīpols
- sauja loku un dilles
- 100 ml lauku saldā krējuma
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
Bļodā liek caur gaļasmašīnu izlaistus kartupeļus, olu, miltus un samīca visu viendabīgā mīklā. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām.
Gaļu un sieru sagriež vienāda izmēra stienīšos.
Mīklu izrullē un sagriež mazos gabaliņos, kā pīrāgiem. No katra pikucīša veido plācenīti. Plācenīša vidiņā liek stienīti gaļas un stienīti siera un aizloka ciet. Parullē rokās un miltos un fritē eļļā zeltainus.
Pagatavo sēņu mērci. Uz pannas liek saceptas sēnītes, pievieno sakapātu sīpolu, zaļumus un apcep, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas.
Guļbešņīkus pasniedz, bagātīgi pārlietus ar sēņu mērci. Klāt labi garšo ‘uz ātro’ iesālīti jauni gurķīši.