Guļbešņīki ar sēņu mērci – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Garšas ekspedīcijas trešajā sērijā LTV raidījums “Īsakūd Latgolā” jeb “Iekodies Latgalē” nonāk Aglonā. Tur raidījuma veidotāji izmēģina roku guļbešņīku, kļocku un murcovkas pagatavošanā. 

Sastāvdaļas

  • novārīti mizoti kartupeļi, izmalti caur gaļasmašīnu, ~ 2 kg
  • glāze miltu mīklai + nedaudz apvārtīšanai
  • 1 lauku ola
  • 200 g labas kūpinātas gaļas ar mazu treknumiņu
  • 200 g Jāņu siera
  • sāls
  • eļļa fritēšanai

Sēņu mērcei

  • pašu lasītas baravikas un bekas
  • 1 sakapāts sīpols
  • sauja loku un dilles
  • 100 ml lauku saldā krējuma
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana

Bļodā liek caur gaļasmašīnu izlaistus kartupeļus, olu, miltus un samīca visu viendabīgā mīklā. Mīkla nedrīkst lipt pie rokām.

Gaļu un sieru sagriež vienāda izmēra stienīšos.

Mīklu izrullē un sagriež mazos gabaliņos, kā pīrāgiem. No katra pikucīša veido plācenīti. Plācenīša vidiņā liek stienīti gaļas un stienīti siera un aizloka ciet. Parullē rokās un miltos un fritē eļļā zeltainus.

Pagatavo sēņu mērci. Uz pannas liek saceptas sēnītes, pievieno sakapātu sīpolu, zaļumus un apcep, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas.

Guļbešņīkus pasniedz, bagātīgi pārlietus ar sēņu mērci. Klāt labi garšo ‘uz ātro’ iesālīti jauni gurķīši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti