«Gua Bao» maizītes ar pildījumu – recepte
Sastāvdaļas maizītēm (iepriekš jāiemīca):
- 280 g milti
- 6 g sausā rauga
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 15 g pūdercukura
- 15 g eļļas
- 160 g trekna piena
- 50 g sviesta apgrauzdēšanai
Gatavošana:
- Sajauc siltu pienu ar raugu un pūdercukuru un ļauj raugam iedarboties.
- Tālāk sajauc visas sastāvdaļas kopā un atstāj raudzēties uz vienu stundu siltā vietā.
- Tad veido mazas mīklas bumbiņas, izrullē apaļus plācenīšus, pārloka uz pusēm un atstāj vēl raudzēties uz 30 minūtēm.
- Tad maizītes tvaicē tvaika katliņā 10 minūtes.
- Šajā āra gatavošanas versijā maizītes pēc tvaicēšanās tiek apceptas sviestā, lai iegūtu zeltaini kraukšķīgu garoziņu.
Sastāvdaļas pildījumam maizītēm (no visa pa nelielam daudzumam):
- vistas fileja
- portobello sēne
- marinētais ingvers
- cepti kraukšķīgie sīpoli
- sezama sēklas
- korejiešu burkāni
- loki
Mērces:
Jogurta-adžikas mērce: sajauc ēdamkaroti adžikas ar 100 g bezpiedevu jogurta un iemaisa krēmsieru, lai mērce būtu biezāka.
Hoisin-majonēzes mērce: ņem 100 g majonēzes un samaisa ar Japāņu "hoi-sin" mērci.
Maizītes pilda ar kādu no mērcēm, iekšā liek apceptu vistas fileju vai portobello sēni un papildina ar iepriekšminētajām sastāvdaļām.