Nepieciešams:
- 2 saldie kartupeļi;
- 1 sarkano pupiņu bundža;
- 4 biezas siera šķēles (Keridžs iesaka sieru ar halapenjo pipariem);
- 4 burgeru maizītes;
- mazliet svaigu spinātu lapu;
- 1–2 gatavi avokado;
- 20 ripiņas marinētu halapenjo piparu;
- 1 krūze rīvmaizes;
- 1/2 krūze sasmalcinātu Indijas riekstu;
- 1 tējkarote ķiploku pulvera;
- 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera;
- 1/2 tējkarote čili pulvera;
- 1 tējkarote malta kumina;
- šķipsna sāls.
Mērcei:
- 4 ēdamkarotes majonēzes;
- 1,5 ēdamkarotes asās un dūmakainās čipotles mērces;
- 1/2 laima sulas.
Pagatavošana:
Saldos kartupeļus sadursta ar dakšiņu, ietin folijā, ierušina karstās oglēs un ik pēc 10 minūtēm apgriež, līdz tie ir izcepušies. Kopā aptuveni 40 minūtes.
Pupiņām nolej šķidrumu un liek bļodā, pievieno garšvielas un visas sastāvdaļas samīca ar rokām.
Kad saldie kartupeļi atdzisuši, pievieno burgeru maisījumam, visu samaisa viendabīgā masā.
No šī maisījuma daudzuma sanāks četri dāsni burgeru plācenīši, kurus vismaz uz pusstundu ievieto ledusskapī vai vēsā vietā, lai rīvmaize un sasmalcinātie Indijas rieksti uzsūktu garšas un burgers cepšanas laikā neizjuktu.
Keridžs skaidroja, ka cilvēki nereti pieļauj kļūdu, gatavojot veģetāru burgeru uz grila restēm, jo tas var izjukt. Tā vietā viņš iesaka uz oglēm novietot pannu, kurā uzkarsēta eļļa, un cept burgerus tur, jo ar šo metodi izdosies tos gan saglabāt vienā gabalā, gan iegūt tik kārdinošo dūmu garšu.
Kad burgeri no abām pusēm apbrūnināti, pannu no oglēm var pārcelt uz restes, kas novietota virs oglēm. Šādi karstums būs mazāks un tie cepsies vienmērīgāk. Uz katra burgera uzliek siera šķēli un turpina cept.
Tikmēr mazliet apgrauzdē burgeru maizītes, iesmērē ar dūmakaino majonēzes mērci, kuru pagatavo, sajaucot visas trīs sastāvdaļas, kārto virsū svaigu spinātu lapas, liek iekšā burgeru ar izkusušo sieru, šķēlēs sagrieztu avokado, piecas halapenjo piparu ripiņas uz katra burgera. Ar majonēzi apsmērē arī burgera maizītes augšējo daļu un liek virsū, viegli piespiež un pasniedz, kamēr tas silts.