Daudz laimes, jubilār!

«Daudz laimes, jubilār!» Artūrs Skrastiņš

Divi šefi

«Divi šefi» ar Annu Andersoni

«Divi šefi» 1. sērija - Juris Latišenoks dodas pie jaunuzņēmuma «Gamechanger Audio"

Grilēta vistas gaļa un iekšas. «Divi šefi» recepte

Latvijas Televīzijā sācies jauns kulinārijas raidījums “Divi šefi”. Šefpavārs Juris Latišenoks katru nedēļu dosies pie kāda Latvijas jaunuzņēmuma (jeb “start-up”) vadītāja un kopā ar viņu gatavos ielas ēdienu (jeb “street-food”). Pirmais viesis būs nu jau zināmu atpazīstamību un cieņu gan Latvijā, gan pasaulē izpelnījies jaunuzņēmums "Gamechanger Audio" un viņu šefs Iļja Krūmiņš. Viņi kopā grilē dažādus vistu gaļas gabaliņus, apsmērētus ar Āzijas glazūru. Mēs piedāvājam šo recepti. 

Gaļas marinēšana un grilēšana 

Sastāvdaļas (8 porcijām): 

  • 100 g vistu siržu
  • 100 g vistu aknu
  • 300 g vistas filejas
  • 300 g vistas šķiņķīšu bez kaula
  • 100 g kūpinātu vistu astes
  • Timiāns
  • Svaigs koriandrs
  • Ķiploks
  • Sojas mērce
  • Olīveļļa
  • Čili
  • Sāls, pipari
  • Ingvers
  • Kefīrs vai skābais krējums

Pagatavošana:

  1. Sirdis un vistas filejas samarinē ar timiānu, ķiploku, sojas mērci, olīveļļu, čili, sāli un ingveru.
  2. Vistu šķiņķīšus un aknas samarinē ar kefīru vai skābo krējumu, sāli, pipariem, soju, ķiploku, svaigu koriandru un olīveļļu.
  3. Kad gaļa samarinēta, koka iesmiņus iepriekš izmērcē ūdenī (lai grilējot tie no abiem galiem nesadeg), sprauž vistu uz iesmiņiem (secībā astes, šķiņķis, fileja, aknas, sirds), apsmērē ar Āzijas glazūru un grilē, līdz gaļa gatava.

 

Āzijas glazūra 

Sastāvdaļas:

  • 500 g tomātu savā sulā
  • 20 g žāvētu plūmju
  • 1 šalotes sīpols
  • 200 g burkānu
  • 100 ml sezama sēklu eļļas
  • 20 g ingvera
  • Ķploks
  • Čili
  • 50 g brūnā cukura
  • Sula no ½ citrona
  • Sula no ½ laima
  • Sula no 2 apelsīniem
  • Sāls, pipari
  • Timiāns

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku, čili, žāvētas plūmes, burkānus un ingveru. Visu liek katliņā un karsē kopā ar sezama eļļu.
  2. Tad pievieno cukuru un visu viegli iekaramelizē. Pievieno tomātus savā sulā un apelsīnu sulu. Visu uz lēnas uguns vāra aptuveni stundu.
  3. Tad masu izberž caur sietu (bet neblenderē) un turpina vārīt. Pievieno citrona un laima sulu, sāli un svaigu timiānu.
  4. Tad visu kārtīgi atdzesē un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Pēc garšas glazūrai jābūt jūtami sāļai ar izteiktu citrusa garšu un salduma pēcgaršu.

11. septembrī šefpavārs Juris Latišenoks ciemosies pie zīmola “Be With” radītājas, jaunuzņēmumu vidē pazīstamās Annas Andersones. Pārējo epizožu laikā Juris viesosies arī pie Andra Hermaņa no uzņēmuma “Blind Art”, Lienes Rogas no “Babbit”, Raimonda Zadvornova no “Kalve Coffee”, Jāņa Oliņa no “Cast Print”, Montas Vecozolas no “Street Food Latvia” un Jāņa Ķuzes no “SPH Engineering”.

Jaunais raidījums “Divi šefi” – no 4. septembra trešdienās plkst. 20.00 LTV1 un “Replay.lv”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti