Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 40 g cukura
- 150 g auzu vai rīsu pārslu
- 2 olas
- apm. 150 ml piena (pēc vajadzības)
- rozīnes (nav obligāti)
- sviests vai eļļa cepšanai
Pagatavošana
Olas samaisa ar cukuru un pienu. Piemaisa miltus, cepamo pulveri un auzu pārslas. Var pievienot rozīnes. Mīklai jābūt stingrai tāpat kā amerikāņu pankūku mīklai. Mīklu dažas minūtes atstāj ievilkties. Pannā sakarsē sviestu vai eļļu. Tā kā islandiešu pankūkas ir tikpat lielas kā amerikāņu pankūkas, pannā var cept līdz 3 pankūkām. Pankūkas apgriež, līdzko mīkla izžūst vai tās virspusē parādās mazi burbulīši.