Šobrīd Linda publicē receptes un raksta žurnāliem un arī nākotni viņa vēlas saistīt ar ēst gatavošanu. Linda arī apsver iespēju mācīties, tomēr viņa nav no tiem cilvēkiem, kas strikti nosprauž mērķi un tad dodas uz to. Viņa drīzāk peld pa straumi un ir atvērta iespējām.
Aveņu parfē
Sastāvdaļas
(10-15 porcijām)
- 8 olu dzeltenumi
- apmēram 800 g aveņu ievārījuma (daudzumu var variēt pēc savas salduma izjūtas)
- 150 g pūdercukura
- 1 litrs saldā krējuma (35%)
- 2-3 tējkarotes vaniļas cukura
- pasniegšanai – svaigas vai atlaidinātas avenes
Pagatavošana
Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļuvusi balta un pufīga. Pievieno arī vaniļas cukuru. Kārtīgi iemaisa aveņu ievārījumu.
Uzputo saldo krējumu, līdz tas iegūst putukrējuma konsistenci un uzmanīgi iecilā aveņu ievārījuma masā.
Saldā krējuma un aveņu masu ielej bļodā vai saldēdiena traukā un liek saldētavā. Ik pa 20 minūtēm no saldētavas trauku izņem un tā saturu apmaisa, kopā atkārto 2-3 reizes.
No saldētavas izņem apmēram 10 minūtes pirms pasniegšanas. Pasniedz ar svaigām vai atlaidinātām avenēm.