Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Brigita Puriņa

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Vija Kudiņa

Īstās latvju saimnieces. Faimja Turlaja

Sildošā ķirbju biezzupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē

Ķirbju sezonas zvaigzne pavisam noteikti ir biezzupa. Lai arī katram, kurš šo sildošo ēdienu iecienījis, ir sava mīļākā zupas sastāvdaļu ansambļa izlase, tomēr aicinām to pagatavot arī pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" Faimjas Turlajas receptes!

Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Tatāriete Faimja Turlaja pārstāv ceturto sezonu, kad raidījumā piedalījās septiņas cittautietes. Faimja kopā ar vīru Arvīdu, īstenu latgalieti, jau vairāk nekā 20 gadus saimnieko Arendoles muižā.

Nepieciešams: 

  • Neliels ķirbis
  • Neliels sīpols
  • Vidēja lieluma burkāns
  • Viena batāte (saldais kartupelis)
  • Sviests
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 300 ml saldā krējuma
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
  • Timiāns
  • Ingvers

Ķirbju biezzupa pēc Faimjas Turlajas receptes.
Ķirbju biezzupa pēc Faimjas Turlajas receptes.

Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām un sagriež nelielos gabaliņos. Arī batāti, burkānu un sīpolu nomizo un sagriež. Liek katlā, pielej ūdeni, līdz dārzeņi ir nosegti, un vāra (var arī cept cepeškrāsnī, taču tad zupai būs jālej klāt dārzeņu buljons, un arī garša nebūs tik maiga).

Sviestā apcep smalki sagrieztus ķiplokus un pievieno dārzeņiem. Pēc garšas pievieno arī zaļumus, sāli, piparus, timiānu un sarīvētu ingveru.

Vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Sablendē, pielej saldo krējumu, samaisa un uzvāra.

Pirms pasniegšanas katrā šķīvī iepilina mazliet ķirbju sēklu eļļas, ieliek dažas sviestā apceptas gailenes un uzkaisa sēkliņas un rudzupuķu ziedlapiņas.

Citas latvju saimnieču receptes


 

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti