Pantellerijas salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 1 kg kartupeļu
- 8 ķiršu tomāti
- 100 g zaļu un melnu olīvu
- 1–2 vidēji lieli sarkanie sīpoli
- 100 ml + 30 ml olīveļļas
- 1 citrona sula
- 20–30 g kaperu
- sāls
- daži žāvētas karūsas gabaliņi vai anšovu filejas
Pagatavošana
Gatavošanas laiks – 30 minūtes + kartupeļu vārīšana
Kartupeļus nomazgā un vāra verdošā ūdenī apmēram 25 minūtes. Nolej ūdeni. Kartupeļus atdzesē, nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātus nomazgā un sagriež uz pusēm. Iesālītos kaperus kārtīgi nomazgā. Visas sastāvdaļas pievieno kartupeļiem un samaisa, pielejot apmēram 100 ml olīveļļas. Žāvēto zivi sagriež mazos gabaliņos, apviļā atlikušajā olīveļļā un pievieno salātiem. Pēc garšas pielej citronu sulu. Parasti kaperos esošais sāls dod gana sāļuma, bet var vēl piebērt sāli.
Raksts LSM.lv pirmo reizi publicēts 2021. gada 23. februārī.