Sistēma darbojas tā: tie, kam ir par daudz pārtikas, piemēram, restorāniem, dārzeņu audzētājiem vai mazdārziņu īpašniekiem ražas laikā, šo pārtiku var nodot mobilajos ledusskapjos. Savukārt tie, kam šī pārtika nepieciešama, var no ledusskapja to paņemt bez maksas.
Idejas pamatā ir samazināt pārtikas produktu izniekošanu, kad nereti restorāniem nākas izmest citādāk kvalitatīvus dārzeņus vai augļus.
Projekta direktore Marija Dilavo norādīja: "Parasti, kad no rīta pienāk no veikaliem un restorāniem savāktā pārtika, cilvēki jau gaida rindā. Mums ir ļoti, ļoti maz pāri palikušas pārtikas. No vairāk nekā trīs tonnām mums šobrīd ir nepilni 3%, kas netiek paņemts. Parasti ledusskapji tiek iztukšoti stundas laikā."
Savukārt skolotāja Severīna Gvendē norādīja: "Es atnācu nodot tomātus, jo mums ir sakņu dārzs. Es dzīvoju netālu, mums ir pārāk daudz, un tā ir iespēja dalīties. Tas ir prieks, un tas palīdz, jo šajā apkaimē ir daudz vajadzību."
Projektu sponsorē gan no labdarības biedrību, gan arī pilsētas budžeta. Pēc Šveices valdības datiem, gandrīz viena trešdaļa no valstī paredzētās pārtikas tiek izmesta, tādēļ šādi projekti iecerēti arī citās pilsētās.