Speciālisti vērš uzmanību uz pārtikas lietošanu karstā laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Karstums liek pievērst uzmanību lietām, kas vēsākās dienās nešķiet tik svarīgas. Vasarā pārtika ātrāk bojājas, taču tas nav mierinājums, ja iepriekšējā dienā pirktais ēdiens jāizmet. Ēdiena kvalitātei karstā laikā jāseko līdzi īpaši uzmanīgi.

Ja vasarā ir aizdomas par pārtikas kvalitāti, labāk ieturēt diētu, iesaka speciālisti Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot". Cilvēki bieži satraucas par piena kvalitāti un garšu. Viss piens, ko ražo Baltijā, ir dabīgs piens, kuram veikta augstas temperatūras pasterizācija, pavēstīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Tatjana Marčenkova.

Piena kvalitāte ir arī atkarīga no gadalaika un no tā, ko govs ēd. Pienam var būt rūgtena piegarša, arī tas atkarīgs no sezonas, barības un citiem faktoriem.

Nevienu pienu, kam kaut kas ir pievienots klāt, nevar saukt par pienu.

Virtuvē jāievēro higiēna. Visa pārtika jāglabā labi noslēgta, jo vaļējai ātri zūd mitrums. Katrs produkts ledusskapī turams atsevišķos traukos, un uz viena dēlīša nevar griezt visu pēc kārtas. Labu piemēru rāda pavāri televīzijas raidījumos.

Svarīgi ir pievērst uzmanību produktu derīguma termiņam. Ražotāji mēdz noteikt pārtikai nepamatoti garus derīguma termiņus ar pielaidi, pakļaujoties lielveikalu spiedienam. Tādējādi produktiem, kas ātri bojājas, jāpievērš pastiprināta uzmanība un jābūt piesardzīgiem, pērkot produktu ar pēdējo dienu termiņu.

Vidēji gadā pie ārsta ierodas 200 pacienti, kas cietuši no saindēšanās ar pārtiku, raidjumā "Kā labāk dzīvot" sacīja infektologs un hepatologs Māris Liepiņš.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Latvijas Radio raidījuma "Kā labāk dzīvot" viss ieraksts par pārtikas lietošanu karstā laikā. Raidījumā piedalījās PVD pārstāve Tatjana Marčenkova, sertificēts infektologs un hepatologs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Klīniski epidemioloģiskās daļas vadītājs Māris Liepiņš un uzņēmējs Antons Adamovičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti