Ģimenes studija

Pandēmija nojaukusi trauslās robežas dzimumu līdztiesības ievērošanā

Ģimenes studija

Vai miega stāsts var iemidzināt pat grūtāk iemidzināmos bērnus?

Ģimenes ēdienkarte: pasta ar tunci, veģetārais čili un biezpiena mafini

Uzlabotā rīta putra. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ģimenes ēdienkarte - ēdiena gatavošanas entuziasti un vecāki iesaka viegli pagatavojamas receptes ģimenes maltītēm. Raidījumā "Ģimenes studija" receptes piedāvā divu mazu bērnu māmiņa Ilona Zālmane.

Ilona Zālmane, divu mazu bērnu māmiņa un bloga autore, atzīst, ka interese par uzturu urdījusi jau kopš pusaudžu gadiem, kad daudz eksperimentējusi ar aizvien jauniem un jauniem paņēmieniem, kā būt labākā formā un zaudēt pēc iespējas vairāk svara. Kopš dzimuši abi bērni, viņas galvenais vadmotīvs ir – ar iespējami vienkāršākiem paņēmieniem dažādot ģimenes ikdienas maltītes un piešķirt tām pēc iespējas vairāk uzturvērtības. 

Ilona atzīst, ka, plānojot ēdienkarti ģimenei, cenšas, lai ēdiens būtu daudzveidīgs, lai visu laiku neatkārtotos viens un tas pats. Cenšas, lai ģimene ēstu gaļu, zivis, augļus un dārzeņus, kā arī pākšaugus un daudzveidīgus graudaugus.

Tāpat viņai ir svarīgi, lai ēdiens ir vienkārši un ātri pagatavojams un lai arī bērni to ēstu.

Tomēr Ilona atzīst, ka bieži bērni ēdienreizēs kārtīgi nepaēd, tāpēc gatavo veselīgo uzkodu šķīvi ar dažādiem augļiem, dārzeņiem un ogām, kas nu kuro reizi ir mājās.

Viņa atklāj, saldētavā vienmēr tur zivis, saldētus dārzeņus, jo no tiem varēs visiem pagatavot pilnvērtīgu maltīti. Arī vienmēr mājās ir konservētas pupiņas, olas.

 

Uzlabotā rīta putra

Sastāvdaļas:

  • 400g auzu pārslu,
  • 100g linsēklu,
  • 150g dažādu riekstu (mandeles, lobītas pistācijas, valrieksti vai pekanrieksti),
  • 50g kvinojas.

Visu liek iekšā ēdiena smalcinātājā (var pa daļām) un smalcina līdz rupja pulvera konsistencei. Uzglabā noslēgtā traukā. Uz vienu porciju aptuveni 50g biezputras pulvera un 300g piena pēc izvēles (Ilona izmanto mandeļu pienu vai govs pienu 1:1 ar ūdeni).

Pāris minūtes pavāra un gatavs. Galvenais, pulveri bērt pakāpeniski un maisīt, lai nesaiet kunkuļos.

Rieksti piešķir tik patīkamu garšu, ka piedevās prasās vien svaigas ogas vai pavisam viegls ievārījums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti