Ralfs gatavo

Mango

Ķiploku maizes

Ķiploka maize ar sieru. Gatavojam kopā ar bērniem!

Ķiploka maize ar sieru un zaļumiem - šo recepti iesaka mazie pavāri no raidījuma "Ralfs gatavo". Izmēģiniet arī jūs!

Ķiploka maize ar sieru

Sastāvdaļas:

  • 1 - 2 bagetes
  • 115 g sviests (istabas temperatūrā)
  • 3 ķiploku galviņas
  • ½  glāze pētersīļi (sakapāti)
  • 40 g rīvēts parmezāna siers
  • 100 g Čedaras siers
  • 100 g Mocarella
  • sāls
  • pipari
  • olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties cepeškrāsni uz 200 grādiem.
  2. Ķiploku galviņām (2 gab) nogriež galus (kur bijusi saknīte).
  3. Ņem foliju, tam pa virsu liek cepampapīru un vidiņā novieto ķiploka galviņu. Pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej ar olīveļļu (uz katras galviņas apmēram 2 ēk). Aizloka foliju ciet un liek cepeškrāsnī uz 15 - 20 min.
  4. Kad ķiploki “izcepušies”, ļauj tiem nedaudz atdzist.
  5. Smalki sakapā pētersīļus (nepieciešama ½  glāze).
  6. Bļodā ar dakšiņu samaisa sviestu (115 g), parmezānu (40 g) un sakapātos pētersīļus.
  7. Pievieno sāli, piparus un ar dakšiņu visu kārtīgi saspaida kopā. Iegūto masu sadala 2 daļās.

Pirmais variants

  1. Saspiež svaigu ķiploku (2 – 3 daiviņas) un pievieno atdalītajai masai.

    10. Nepārgriežot maizi līdz galam, bagetē veido vairākus iegriezumus, ar 2,5 cm atstarpi.

    11. Maizi liek uz folija, un ar karoti katrā kabatiņā rūpīgi iesmērē sviesta masu.

    12. Ietin maizi folijā un cep cepeškrāsnī apmēram 10 min. Tad izņem no krāsns, atloka foliju vaļā un pacep vēl 5 min līdz bagete kļūst brūna un kraukšķīga.

Otra variants

1. Izspiež no galviņām cepto ķiploku daiviņas un liek klāt otrai atdalītajai sviesta masai (ķiplokam jābūt tik mīkstam, lai var saspiest tādā kā putriņā – to, kas nesaspiežas, vienkārši izlasa ārā).

2 Pārgriež bageti šķērsām uz pusēm. Apsmērē ar sagatavoto sviesta masu.

3. Sarīvē Čedaras sieru (100 g). Uzber uz maizītēm.

4. Pašā virsū vēl uzliek saplūkātu Mocarellu (100 g).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt