Ralfs gatavo

Mīklas rullis

Ralfs gatavo

Virtuves dēlītis

Ralfs gatavo. 8. sērija. Saldējums un smūtiji

Gatavojam svaigu un saldētu smūtiju! Recepte no raidījuma «Ralfs gatavo»

Pavāri Ralfs un Martins ierāda, kā gatavot veselīgu smūtiju, to ir viegli pārvērst saldējumā. Izmēģiniet!

Šīs rceptes bērni var pagatavot pašu spēkiem!

Saldētais smūtijs uz kociņa

Sastāvdaļas:

  • 200 ml kokosriekstu piena (var likt mazāk, tad būs izteiktāka ogu garša).
  • 1 glāze melleņu.
  • 1 glāze aveņu.
  • 3 ēd.k. medus.
  • + formiņas saldēšanai.

Pagatavošana: 

  1. Sablenderē ogas un medu līdz vienmērīgai konsistencei.
  2. Pievieno kokosriekstu pienu un blenderē tālāk, līdz iegūta vienmērīga masa. 
  3. Pilda masu formiņās un liek saldētavā uz apmēram 4 stundām, līdz tā ir pilnībā sacietējusi. (Ja nav speciālo formiņu, masu var likt arī parastos plastmasas trauciņos)
  4. Labu apetīti!

Svaigais smūtijs

Nepieciešams:

  • 1 glāze ūdens / svaigas sulas.
  • 1 glāze spinātu.
  • 1½ glāze dažādu augļu un dārzeņu (ananass, banāns, melone, cukini u.tml.) .
  • ½  glāze saldētu ogu (mellenes, avenes, ķirši, zemenes, banāni u.tml.).
  • + ledus gabaliņi.

Pagatavošana:

  1. Blenderī liek spinātus un ūdeni (vai sulu), kārtīgi sablenderē līdz iegūts zaļš ūdens. 
  2. Pievieno augļus un dārzeņus.
  3. Tad pievieno saldētas ogas vai ledus gabaliņus, lai smūtijs sanāktu atvēsinošāks.
  4. Blenderē, līdz iegūta vienmērīga konsistence. 
  5. Ar sastāvu var brīvi variēt (ja grib, lai smūtijs ir biezāks, var pievienot 1-2 ēdamkarotes sablenderētu auzu pārslu), galvenais ievērot proporciju un secību! Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt