Parasti olas cep pannā uz plīts, bet karstā saule arī spēj sakarsēt pannu.
Nepieciešams: Panna, nedaudz eļļas, ola.
Norise: Pannu pavisam nedaudz iesmērē ar eļļu. Sagaida dienas vidu, kad saule ir ļoti karsta, un pannu noliek aizvējā tiešos saules staros.
Ir ļoti svarīgi, lai panna būtu vietā, kur saules stari tieši spīd uz tās.
Pannu saulē tur vismaz 10 minūtes, lai tā paspēj sakarst. Tad uz pannas uzsit olu un gaida, kamēr tā izcepsies. Tas, protams, prasīs nedaudz vairāk laika, nekā tad, ja olu ceptu uz atklātas liesmas.
Svarīgi arī, uz kādas virsmas pannu uzliek, – lieliski, ja tā ir metāliska virsma, kura jau saulē paspējusi sakarst. Arī akmens virsma labi noder.
Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2018. gada 27. maijā.