Dienas ziņas

Ādažos aizvien biežāk iebrūk Gaujas krasti

Dienas ziņas

Kuldīgā no 577 siekalu testiem 7 pozitīvi

Modernāka un garšīgāka ēdināšana Bērnu slimnīcā

Bērnu slimnīcas jaunā virtuve un ēdienkarte nodrošinās garšīgāku maltīti mazajiem pacientiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bērnu slimnīcas mazie pacienti no šodienas saņems garšīgāku ēdienu, tas būs gatavots jaunā, modernā virtuvē – iniciatīvā “Ēst prieks” uzlabos mazo pacientu ēdināšanu. Līdz šim no bērnu vecākiem vislielākais sūdzību skaits bijis par ēdināšanu, ne ārstēšanu.

Bērnu slimnīcas uzdevums ir mazos pacientus ārstēt un aprūpēt. Gadā slimnīcā uzturas vidēji 15 000 mazo pacientu, un daļai no viņiem uzturēšanās un atveseļošanās laiks ir ilgāks nekā citiem. Atlabšanas posmā svarīgs ir veselīgs un pilnvērtīgs uzturs, kāds slimnīcā vienmēr ir atbildis šīm prasībām, bet ne mazo pacientu gaidām un izpratnei par garšīgu ēdienu. Tas tagad ir labots.

Bērnu slimnīcā šodien liels notikums. Klātesot slimnīcas vadībai un mazo pacientu vecākiem, atklāj jauno, moderno virtuvi. Maltītes ir sirgstošo pacientu atlabšanas neatņemama sastāvdaļa. Un arī līdz šim bērni slimnīcā ēda veselīgi, taču saņemtais uzturs īpaši negāja pie sirds. Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa atklāj, ka slimnīca bieži saņēmusi sūdzības no vecākiem nevis par ārstniecību, bet tieši par ēdināšanu.

“Protams, ka ēšanas reize bērnam varētu būt prieks un patīkams dienas notikums, ņemot vērā, ka atrašanās slimnīcā ir uztraukumu un baiļu pilna. Tāpēc šī “Ēst prieks” iniciatīva ir par to, ka bērni Bērnu slimnīcā varētu ēst ne tikai veselīgi, bet arī tiešām ēst ar prieku. Nevis vecāks vēlāk skrien uz “Narvessen” nopirkt kādu našķi, kas nemaz nav veselīgs,” pauž Dambiņa.

Tagad tapusi pilnīgi jauna virtuve un pilnīgi cita ēdienkarte. Veselīgi produkti, skaisti noformēts un bērnam saprotams saturs. Piemēram, putra izdaiļota ar krāsainām ogām vai kēksiņš tauriņa formā. Bērnu slimnīcas jaunajai virtuves komandai palīdz arī pazīstamais pavārs Elmārs Tannis un pašmāju uzņēmēji.

“Tagad var redzēt, ka kaut kas skaists ir uztaisīts un tiek veidotas daudzas kolosālas lietas. Privātais sektors ir ienācis valsts institūcijā iekšā, kas ir fantastika lieta, un ir kaut kas jauns Latvijā. Turpmāk mums vajadzētu strādāt, lai arī skolās, citās slimnīcās uzlabotu uzturu un tas būtu skaists un garšīgs,” jauno projektu raksturo Elmārs Tannis.

Ir cerības, ka pusdienu laiks un ēdināšana varētu kļūt par gaidītāko dienas notikumu slimnīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti