Gardā plūmju un auzu pārslu drumstalkūka. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem un 3 mēnešiem.

Plūmju drumstalkūka ir ļoti garda, to pagatavot ir tik vienkārši, ka to spēs pat mazs bērns, ja izskaidrosit viņam gatavošanu pa soļiem un sagatavosit nepieciešamās izejvielas.

Nepieciešams:

  • 500 g  plūmju

Drupačām:

  • 170 g sviesta,
  • 200 g cukura,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 200 g auzu pārslu,
  • 100 g miltu,
  • Šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

Plūmes pārgriež uz pusēm, kārto karstumizturīgā traukā ar griezuma vietu uz augšu.

Miltus, auzu pārslas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli samaisa kopā, ieliek maisījumā mīkstu sviestu, maisa kopā, ar rokām, veidojot drumstalas.

Drumstalas pārkaisa plūmēm, trauku liek 200 grādos sakarsētā krāsnī uz apmēram 20 – 25 minūtēm, līdz drumstalas brūnganas.

Izvēlieties palielāku trauku, lai tad, kad ieliktas drumstalas, paliek vēl augstāka mala. Cepoties izdalīsies plūmju sula, un tā var vārīties pāri traukam.

Ēd karstu vai aukstu, gardi ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti