Nepieciešams:
- 500 g plūmju
Drupačām:
- 170 g sviesta,
- 200 g cukura,
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
- 200 g auzu pārslu,
- 100 g miltu,
- Šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
Plūmes pārgriež uz pusēm, kārto karstumizturīgā traukā ar griezuma vietu uz augšu.
Miltus, auzu pārslas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli samaisa kopā, ieliek maisījumā mīkstu sviestu, maisa kopā, ar rokām, veidojot drumstalas.
Drumstalas pārkaisa plūmēm, trauku liek 200 grādos sakarsētā krāsnī uz apmēram 20 – 25 minūtēm, līdz drumstalas brūnganas.
Izvēlieties palielāku trauku, lai tad, kad ieliktas drumstalas, paliek vēl augstāka mala. Cepoties izdalīsies plūmju sula, un tā var vārīties pāri traukam.
Ēd karstu vai aukstu, gardi ar saldējumu vai vaniļas mērci.