Krāsainās dārzeņu «plātsmaizes». Ideja veselīgai maltītei skolēnam līdzņemšanai pusdienu kārbā

Šī ir veselīga, sātīga un ļoti skaista ēdiena recepte. Izmēģiniet to kopā ar bērniem!

Piedāvājam krāsainas, garšīgas un augošam organismam tik nepieciešamu uzturvielu bagātas receptes ikdienas pusdienu kārbām.

Gatavojiet kopā ar bērniem un piedalieties fotorecepšu konkursā. 10 labāko recepšu autori saņems Bērnistabas grāmatas "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".

 

Krāsainās dārzeņu "plātsmaizes"

Sastāvdaļas:

  • 200 g mizota ķirbja, sagriezta 1 cm gabaliņos
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 brūnais sīpols, smalki sagriezts
  • 1 kukurūzas vālīte
  • 1 liels cukini, rupji sarīvēts
  • 1 burkāns, nomizots, rupji sarīvēts
  • 240 g rupji sarīvēta ķirbja
  • 240 g rupji sarīvēta saldā kartupeļa
  • 150 g miltu
  • 120 g rupji sarīvēta Čedaras siera
  • 5 olas
  • 60 ml piena

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uz cepamās paplātes izklāj cepampapīru un uz tā izkārto ķirbju gabaliņus. Tos viegli ieeļo un cep 15 minūtes līdz ķirbji kļuvuši mīksti. Tikmēr pannā uzkarsē eļļu, tajā apcep sīpolu un liek atdzist uz pāris minūtēm. Ar asu nazi no kukurūzas vālītes nogriež ēdamo daļu.  Lielā bļodā samaisa cepto sīpolu, sarīvētus cukini, burkānus, ķirbi un saldos kartupeli, kā arī miltus, čedaru un pusi sagrieztās kukurūzas, kā arī pusi apceptā ķirbja. Nelielā bļodiņā sakuļ olu, pienu un ēdamkaroti eļļas. Visu pievieno lielajai bļodai, kārtīgi apmaisa. Uz cepampapīra izklāj masu, pāri pēc garšas pieber nedaudz sāli vai piparus un liek cepties uz aptuveni 40 minūtēm.

Citai garšai un krāsai - ķirbjus un saldo kartupeli var aizstāt ar zaļajiem zirnīšiem vai bietēm.

Gatavo "plātsmaizi" atdzesē, sagriež gabaliņos un liek pusdienu kastē. Pusdienu kārbu var papildināt ar dažādām uzkodām – mandarīnu vai svaigām ogām.

Izmēģiniet arī šīs receptes:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti