Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Gaisīgā melleņu kūka

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Kraukšķīgas vistiņas ar vīnogām

Ralfs gatavo. Kraukšķīgas vistiņas ar vīnogām

Krāsnī cepta vistiņa ar vīnogām. Gatavojam kopā ar bērniem!

Brīvdienu pusdienu recepte. Gatavojiet kopā ar mazajiem pavāriem!

Krāsnī cepta vistiņa ar vīnogām

Sastāvdaļas:

  • 1 kg vistas pusspārniņu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 4 šalotes sīpoli
  • 200 g vīnogu bez kauliņiem
  • 1 tējkarote timiāna
  • 2 tējkarotes karija
  • 4 tējkarotes persilādes
  • 2 tējkarotes tako garšvielas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana:

  1. Uzsilda krāsni līdz 220 grādiem.
  2. Sīpolus (4 gab.) nomizo un pārgriež gareniski četrās daļās.
  3. Sagrieztos sīpolus liek bļodā, turpat klāt ber vīnogas (200 g), pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa.
  4. Vistas pusspārniņus (1 kg) noskalo un nosusina ar papīra salveti. Liek citā lielā bļodā, saspiež un pievieno:
  •  ķiploku (5 daiviņas),
  •  2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • citrona sulu (2 ēdamkarotes ),
  • kariju (2 tējkarotes),
  • timiānu (1 tējkarotes),
  • persilādi (4 tējkarotes),
  • tako garšvielu (2 tējkarotes),
  • sāli un piparus.
  1. Visu kārtīgi samaisa.
  2. Ņem cepampannu, liek tajā vīnogu un sīpolu maisījumu un pa vidu izkārto pusspārniņus, novietojot ar ādiņu uz augšu.
  3. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes, līdz sīpoli sāk karamelizēties.
  4. Beigās ieslēdz grila režīmu un pacep vēl 3–5 minūtes, līdz vistu ādiņas ir zeltainas un kraukšķīgas.
  5. Ņem ārā no krāsns un pasniedz. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti