Krāsnī cepta vistiņa ar vīnogām
Sastāvdaļas:
- 1 kg vistas pusspārniņu
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 5 daiviņas ķiploka
- 4 šalotes sīpoli
- 200 g vīnogu bez kauliņiem
- 1 tējkarote timiāna
- 2 tējkarotes karija
- 4 tējkarotes persilādes
- 2 tējkarotes tako garšvielas
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni līdz 220 grādiem.
- Sīpolus (4 gab.) nomizo un pārgriež gareniski četrās daļās.
- Sagrieztos sīpolus liek bļodā, turpat klāt ber vīnogas (200 g), pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas, sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa.
- Vistas pusspārniņus (1 kg) noskalo un nosusina ar papīra salveti. Liek citā lielā bļodā, saspiež un pievieno:
- ķiploku (5 daiviņas),
- 2 ēdamkarotes olīveļļas,
- citrona sulu (2 ēdamkarotes ),
- kariju (2 tējkarotes),
- timiānu (1 tējkarotes),
- persilādi (4 tējkarotes),
- tako garšvielu (2 tējkarotes),
- sāli un piparus.
- Visu kārtīgi samaisa.
- Ņem cepampannu, liek tajā vīnogu un sīpolu maisījumu un pa vidu izkārto pusspārniņus, novietojot ar ādiņu uz augšu.
- Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes, līdz sīpoli sāk karamelizēties.
- Beigās ieslēdz grila režīmu un pacep vēl 3–5 minūtes, līdz vistu ādiņas ir zeltainas un kraukšķīgas.
- Ņem ārā no krāsns un pasniedz. Labu apetīti!