Pildītā paprika
Sastāvdaļas:
Dalieties ar savām receptēm!
Gatavojiet kopā ar bērniem, sūtiet savas receptes, mēs tās parādīsim lasītājiem!
Apraksts:
- Nepieciešamās sastāvdaļas
- Gatavošanas apraksts pa soļiem
- Vismaz 3 fotoattēli no gatavošanas gaitas
Lieliskām receptēm balvā Bērnistabas grāmata "365 radošas idejas zinātkāriem bērniem".
Sūtiet uz [email protected].
- 3–4 paprikas
- ½ sīpola
- viens sīpolloks
- ½ glāze rīsu
- ½ tējkarotes sāls
- 1 glāze dārzeņu buljona
- 200 g tomātu gabaliņos savā sulā
- viena ēdamkarote tako garšvielu
- 75 g konservētu melno pupiņu
- 75 g konservētas kukurūzas
- 100 g Čedaras siera
- eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Sakapā ½ sīpola, ½ paprikas un vienu sīpolloku.
- Pannā uzsilda eļļu un uz mazas uguns nedaudz apcep sakapāto sīpolu, līdz gabaliņi kļuvuši caurspīdīgi, zeltaini.
- Pievieno rīsus (½ gl) un sāli (1 tējkaroti) un uz mazas liesmiņas nedaudz apcep (2 minūtes). Tad pievieno buljonu (1 glāzi), tomātus (200 g), tako garšvielas (1 ēdamkaroti) un sakapāto papriku un sīpolloku.
- Ļauj visam uzvārīties un tad uz mazas uguns turpina gatavot apmēram 20 minūtes – līdz rīsi gatavi. Kamēr gaida, var sarīvēt sieru (100 g).
- Masai pievieno noskalotas pupiņas (75 g), kukurūzu (75 g) un visu vēl pāris minūtes pasautē.
- Tikmēr uzkarsē krāsni uz 200 grādiem un sagatavo cepampannu, to ietaukojot.
- Pārējās paprikas pārgriež uz pusēm un iztīra sēklu daļu. Izkārto cepampannā.
- Ar sagatavoto rīsu masu piepilda katru papirkas pusīti un pāri pārber sarīvēto sieru.
- Visu liek cepties krāsnī – apmēram uz 40 minūtēm – līdz siers ir apbrūnējis.
- Pasniedz siltu. Beigās vēl var pārbērt ar svaigiem zaļumiem. Labu apetīti
Izmēģiniet arī šis receptes!