Rojupe ir skaistākā vieta Latvijā – tā pārliecināti vietējās viesnīcas jaunie saimnieki no Krievijas. Tāpēc, lai uzrunātu tūristus un padarītu vietējo iedzīvotāju ikdienu interesantāku, viņi darinājuši milzu pannu, kurā satilpināt vairākus simtus olu. Lai viss izdotos, panna izmēģināta jau pirms pasākuma.
Latvijā iepriekš jau mēģināts uzstādīt Ginesa rekordu omlešu cepšanā, taču simtiem vēršacu uz pannas sagulst pirmo reizi. Esošie un bijušie viesnīcas darbinieki, kā arī vietējie iedzīvotāji tika iesaistīti ne tikai dzīvās sirds veidošanā, bet arī pašā olu cepšanā, lai Ginesa rekords būtu fiziski paveicams. Uz pannas tās nonāca ar simtiem plastmasas glāzīšu palīdzību.
„Es izcepu, un es stāvēju arī sirdī, tā kā ļoti skaisti.- Un kā garšo rezultāts?- Rezultāts ir labs, vēl tikko sāku garšot, es domāju, ka būs labi,” saka Astrīda Dunovska, Rojas iedzīvotāja.
Viesnīcas „Rojupe” darbiniece Jana Zembaha domā, ka „100% visas jau neapēdīs, jo dažas olas neizdevās izcept kārtīgi diemžēl. Tas bija pirmais mēģinājums un, kā zināt, pirmie kucēni ir jāslīcina.”
Olu cepšana ir daļa no Ražas svētku gadatirgus, kur apmeklētājiem jau otro gadu ir iespēja baudīt vietējos labumus, pirkt un kaulēties. Šo pasākumu daži rojupnieki uzskata par lielāku ieguvumu ciemam nekā Ginesa rekordu.
To, vai 728 olu cepšana ir Ginesa rekorda cienīga, speciāla komisija izvērtēs 12 nedēļu laikā pēc organizatoru iesniegtajām fotogrāfijām un citiem materiāliem. Nākamgad jaunam Ginesa rekordam rojupnieki vairs neplāno gatavoties.